KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Pofuduk poğaçanın püf noktaları. Meğer sanıldığı kadar zor değilmiş! İşte pastanecilerin sırrı

Pofuduk poğaçanın püf noktaları. Meğer sanıldığı kadar zor değilmiş! İşte pastanecilerin sırrı

Bu püf noktalarına dikkat edildiğinde, evde de pastanecilerin yaptığı gibi leziz ve pofuduk poğaçalar elde etmek mümkün olacaktır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Pofuduk poğaça yapımının incelikleri, birçok kişinin sandığı kadar zor olmadığını gösteriyor. Özellikle pastacılık sektöründe çalışanların sıkça kullandığı bazı püf noktaları, evde de kolaylıkla uygulanabilir. İşte pofuduk poğaça yapımının sırları...

1. Hamurun Kıvamı: Pofuduk poğaça yapımında hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Hamurun çok sert olmaması ve ele yapışmaması gerekmektedir. Bu nedenle un miktarını yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamını kontrol etmek önemlidir.

2. Mayalanma Süresi: Hamurun mayalanma süresi de pofuduk poğaça yapımında dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Hamurun mayalanma süresi ne kadar uzun olursa, poğaçalar o kadar kabarık ve pofuduk olacaktır. Bu nedenle mayalanma süresine dikkat etmek ve gerektiği kadar beklemek önemlidir.

3. Fırın Sıcaklığı: Poğaçaların fırında eşit şekilde pişmesi ve üzerinin güzelce kızarması için fırın sıcaklığı da önemlidir. Genellikle 180-200 derece arasında önceden ısıtılmış bir fırında pişirme önerilmektedir.

4. Üzerine Sürülecek Malzeme: Poğaçaların üzerine sürülecek malzeme de pofudukluğunu etkileyen bir faktördür. Genellikle yumurta sarısı veya süt ile poğaçaların üzeri hafifçe yağlanarak pişirilmektedir.

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ

Pofuduk poğaça malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta akı
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
5-6 bardak un
İçine, isterseniz peynir

Pofuduk poğaça yapılışı:

Daha önceden ılıttığımız sütü yoğurma kabına alıyoruz. Ardından yaş mayayı ekleyip, sütün içinde katıyoruz.
Bu karışımın içine yumurtanın akını, şeker ve tuzu da ilave edip elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz.
Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Daha sonra yoğurma kabının ağzını kapatıp oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz 2 katı kadar kabardığı zaman, mayalanmış demektir.

1-3.jpg

Mayalanmış olan hamurdan arzu ettiğimiz ebatta parçalar koparıp şekil veriyoruz.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
Bu şekilde tepsinin ağzını kapatarak1 saat kadar bekletirsek poğaçaların hamuru daha da şişer ve yumuşak olur.
Son işlem olarak da hamurlarımızın üzerine dikkatlice yumurta sarısını sürdükten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Pofuduk poğaçalarınız hazır! Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: haberturk.com, youtube.com