KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3276 %0,23
48,9071 %0,43
4.872,86 % 0,33
Ara
BBN Haber Yaşam Sarımsak kabuklarını kaynatıp içmenin şaşırtan faydası. Bakın ne işe yarıyor

Sarımsak kabuklarını kaynatıp içmenin şaşırtan faydası. Bakın ne işe yarıyor

Sarımsak, sağlığımıza olan faydalarıyla bilinen bir besindir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

İçerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde vücudumuz için oldukça faydalıdır. Ancak, sarımsağın sadece iç kısmının değil, kabuklarının da sağlık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Sarımsağın kabukları, içerisinde bulunan yararlı bileşenler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi gelebilmektedir.

Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak, sağlığımız için en şifalı besinlerden biridir. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan sarımsak, mutfakların da vazgeçilmezidir.

Gerçek Gündem'deki bilgilere göre; Kendine has kokusu ve aromasıyla bilinen sarımsak kalp sağlığından cinsel sağlığa, bağışıklık sisteminden saç ve tırnak sağlığına kadar fayda sağlıyor.

Pek çok farklı formda tüketilen sarımsağın faydaları, uzmanlar tarafından sıkça bahsediliyor. Ancak özellikle sarımsak kabukları, bazı rahatsızlıklara şifa oluyor.

Sarımsak kabuklarının bu mucizevi etkilerini öğrendikten sonra, kaynatıp tüketmeyi asla ihmal etmeyeceksiniz.

İşte sarımsak kabuğu çayının faydaları...

SARIMSAK KABUĞU MUCİZESİ

Sarımsak kabuğu çayı, genellikle atılan bir malzeme olan sarımsak kabuklarından yapılan bir çaydır ve çeşitli sağlık faydaları sunan şifalı bir içeceketir.

Bu kabuklar; antioksidanlar, anti-inflamatuar bileşenler ve esansiyel mineraller açısından zengindir, dolayısıyla birçok sağlık yararı taşır.

Sarımsak kabukları, "allicin" gibi güçlü sülfür bileşikleri içerir. Allicin, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.

Bu da sarımsak kabuğu çayının bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlayabileceği anlamına gelir.

Ayrıca bu bileşikler, serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Sarımsak kabuğu çayının en bilinen faydası, bağışıklık sistemini güçlendirdiğidir. Sarımsak kabuğundaki anti-inflamatuar özellikler, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sarımsak kabuğu çayı ayrıca yüksek düzeyde antioksidan içerir. Özellikle, flavonoidler ve fenolik asitler gibi antioksidanlar açısından zengindir.

Bu antioksidanlar, oksidatif stresi azaltmaya ve genel sağlığı desteklemeye yardımcı olur. Öte yandan kalp hastalıkları, bazı kanser türleri ve kronik hastalıkların riskini azaltmada etkilidir.

aw220938-01-1717655308.jpg

Sarımsak kabuğu çayının düzenli tüketimi, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu da kalp-damar sağlığı için önemlidir.

Öte yandan sarımsak kabuğu çayının sindirim üzerinde olumlu etkileri vardır. Sindirim sistemini destekleyerek, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

Bu çayın düzenli tüketimi, genel bir detoks etkisi yaratarak vücudu zararlı toksinlerden arındırmada güçlü etkilere sahiptir.

SARIMSAK KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Biriktirdiğiniz sarımsak kabuklarını demliğe atın ve üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. Demliği kapatıp 1 saat demlendirdikten sonra günde 1 bardak için. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme niteliği taşımaktadır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına uzmanınıza danışın.