KONYA HABER
Konya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2943 %0,24
48,9379 %0,45
4.890,81 % -0,04
Ara
BBN Haber Yaşam Şeftali neden kabuğuyla yenmeli? İşte öğrendiğinizde şaşıracağınız 5 gerçek

Şeftali neden kabuğuyla yenmeli? İşte öğrendiğinizde şaşıracağınız 5 gerçek

Şeftali neden kabuğuyla yenmeli? İşte öğrendiğinizde şaşıracağınız 5 gerçek

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Şeftali, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu meyvenin kabuğunu yemek pek çok kişi için alışılmadık bir durum olabilir. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, şeftali kabuğunun da birçok faydası bulunuyor. İşte şeftali kabuğunu yemek konusunda sizi şaşırtacak 5 gerçek:

1. Lif Deposu: Şeftali kabuğu, lif açısından oldukça zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını korur. Ayrıca lifli gıdaların tüketilmesi, tokluk hissi vererek kilo kontrolüne de yardımcı olur.

2. Antioksidan Kaynağı: Şeftali kabuğu, antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca antioksidanlar, kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltabilir.

maxresdefault-001.jpg

3. Vitamin Deposu: Şeftali kabuğu, C vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca cilt sağlığı için de önemli bir vitamindir.

4. Minerallerin Kaynağı: Şeftali kabuğu, potasyum, magnezyum ve demir gibi önemli mineraller bakımından zengindir. Bu mineraller, kas fonksiyonlarından kemik sağlığına kadar birçok vücut fonksiyonu için gereklidir.

5. Lezzetli ve Besleyici: Son olarak, şeftali kabuğunun kendine özgü bir lezzeti vardır ve bu lezzet yemek deneyimini zenginleştirir. Ayrıca besleyici özellikleri sayesinde, şeftali kabuğunu yemek sağlıklı bir tercih olabilir.