Sırrını görümceniz ve eltiniz öğrenmek isteyecek. Böreğe lezzet katan sos nasıl hazırlanır?

Sırrını görümceniz ve eltiniz öğrenmek isteyecek. Böreğe lezzet katan sos nasıl hazırlanır?
Bu sosu böreğinizin iç harcında veya üzerinde kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Lezzetli bir böreğin sırrı, kullanılan sosun kalitesindedir. Böreğe lezzet katan sosun nasıl hazırlanacağı konusunda size bilgi vereceğiz. Bu tarif sayesinde görümceniz ve eltinizin beğenisini kazanabilirsiniz.

Maden suyuyla yapılan börek, geleneksel tariflere farklı bir dokunuş yaparak lezzetini arttırır. Bu yöntemi deneyerek, hem ev yapımı böreğinizi daha lezzetli hale getirebilir hem de sevdiklerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz.

Sırrını görümceniz ve eltiniz öğrenmek isteyecek.

İŞTE MADEN SUYUYLA YAPILAN BÖREK TARİFİ

Maden Sulu Börek (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

maxresdefault-002.jpg

5 adet yufka


Sos malzemesi:

2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi:

200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet taze soğan


Üzerine :

Susam ve çörek otu

TARİF

İlk önce sos malzemelerimizi uygun bir kapta karıştıralım.
Sonra yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye hafif büzerek yerleştirelim.
Ortasına iç malzemelerimizi karıştırarak hazırladığımız harcı yerleştirelim.
Kalan yufkalara da aynı işlemi yapalım çatal veya bıçak ile delikler açalım.
Sosun tamamını tepsiye dökelim.
Yaklaşık 1 saat bekletip 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN