Su alırken kapak renklerine dikkat edin! Bunları temsil ediyor

Su alırken kapak renklerine dikkat edin! Bunları temsil ediyor
Tüketicilere bu renk kodları, su alışverişlerinde bilinçli ve sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olur iddiası kafa karıştırmıştı. İddialara SUDER'den açıklama geldi.

Mavi kapak, doğal kaynak suyunu; Beyaz kapak, arıtılmış saf suyu; Kırmızı kapak ise gazlı suyu temsil eder. Beyaz kapaklı şişeler, içerdikleri suyun saf, berrak ve kirletici maddelerden arındırılmış olduğunu vurgular. Bu da suyu tüketenler için güvenilir ve temiz bir içme suyu seçeneği sunar. Kırmızı renkli kapaklar ise, suyun gazlı olduğunu gösteren en büyük ayrıntıdır iddialarına cevap geldi.

RENKLERİN SU İLE BİR ALAKASI YOK

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, kapaklar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde TV, radyo, yazılı basın ve sosyal medyada çıkan haberlerde, ambalajlı su şişe kapaklarının rengi ile ambalajlı suların sınıflandırılması ve tanımlanması arasında bir ilişki kurularak tüketiciler yanlış yönde bilgilendirilmektedir. Tüketicilerimiz bu açıklamalardan etkilenerek kafa karışıklığı yaşamakta, bu konuda ambalajlı su üreticisi üye firmalarımıza sık sık sorular yöneltmektedir. Ambalajlı su üreticisi firmalarımız, Sağlık Bakanlığı’nın “01.12.2004 tarih ve 25657 Sayılı Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik ve 17.02.2005 tarih ve 25730 Sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre üretim izni almakta ve üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Ambalajlı suyun tanımı (doğal mineralli su, kaynak suyu ve içme suyu) ise yine bahsi geçen yönetmeliklere uygun olarak yalnızca şişe üzerindeki etiketlerde ve suyun ruhsatında belirtilmekte ve şişe kapağı üzerinde “suyun adı”na yer verilmektedir. İlgili yönetmeliklerde şişe kapaklarının renklerine ilişkin herhangi bir zorunluluk tanımlanmamakta; kapak renginin suyun tanımı ve sınıflandırılması ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.