KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Tam bir şifa deposu : Kiraz hoşafı nasıl yapılır? İşte kiraz hoşafının tarifi

Tam bir şifa deposu : Kiraz hoşafı nasıl yapılır? İşte kiraz hoşafının tarifi

Kiraz hoşafı, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Hem serinletici hem de sağlıklı olan bu içecek, tam bir şifa deposudur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücuda enerji verirken, sindirim sistemini de düzenler. Ayrıca içeriğindeki vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kiraz hoşafının tarifi:

Malzemeler:


- Yarım kilogram kiraz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu

Yapılışı:


1. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
2. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip kaynatın.
3. Kaynayan suya kirazları ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
4. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
5. Soğuyan hoşafın içine limon suyunu ekleyip karıştırın.
6. Dilerseniz blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alabilirsiniz.

Hazırladığınız kiraz hoşafını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Serinletici ve sağlıklı bir içecek olan kiraz hoşafı, misafirlerinizi de kendine hayran bırakacak. Afiyet olsun!