Tam bir şifa deposu : Kiraz hoşafı nasıl yapılır? İşte kiraz hoşafının tarifi

Tam bir şifa deposu : Kiraz hoşafı nasıl yapılır? İşte kiraz hoşafının tarifi

Kiraz hoşafı, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Hem serinletici hem de sağlıklı olan bu içecek, tam bir şifa deposudur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücuda enerji verirken, sindirim sistemini de düzenler. Ayrıca içeriğindeki vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kiraz hoşafının tarifi:

Malzemeler:


- Yarım kilogram kiraz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu

Yapılışı:


1. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
2. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip kaynatın.
3. Kaynayan suya kirazları ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
4. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
5. Soğuyan hoşafın içine limon suyunu ekleyip karıştırın.
6. Dilerseniz blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alabilirsiniz.

Hazırladığınız kiraz hoşafını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Serinletici ve sağlıklı bir içecek olan kiraz hoşafı, misafirlerinizi de kendine hayran bırakacak. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN