Tavuk böyle daha iyi pişiyor! Airfryer ile çevirmecilerdeki gibi lezzetli tavuk pişirmenin sırrı
Airfryer'ın tavuk pişirme konusundaki başarısının sırrı, yüksek sıcaklıkta hava dolaşımı sayesinde tavuğun dışının kızarmasını ve içinin ise yumuşak kalmasını sağlamaktadır. Bu yöntem, tavuğun lezzetini ve besin değerini korurken aynı zamanda yağ kullanımını da minimum seviyeye indirir.
Airfryer ile Tavuk Tarifi
Airfryer, son yılların popüler mutfak aletlerinden biri haline gelmiştir. Geleneksel kızartma yöntemlerine göre daha az yağ kullanarak sağlıklı yemekler hazırlamanıza olanak tanır.
Malzemeler:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yapılışı:
1. Tavukları yıkayıp kurulayın.
2. Geniş bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, toz biber, kekik ve sarımsak tozunu karıştırın.
3. Tavukları bu karışımla iyice ovun ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
4. Airfryer'ı 180 derecede ısıtın.
5. Tavukları airfryer'a yerleştirin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada bir tavukları çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın.
6. Piştikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.
TAVUĞUN FAYDALARI
Kalsiyum, D vitamini, B12 vitamini, protein ve omega yağ asitleri bakımından zengindir. İleri yaşlarda oluşan kas kaybını, kemik erimesi ve eklem iltihabı gibi rahatsızlıkları önler. Tavuk etinin içerdiği zengin A vitamini gözlerinizi korur. B12 vitamini ise dokularınızı iyileştirir.
Fotoğraflar: youtube.com
Kaynak:BBN