TUGAFED'de dostluk havasında seçim düzenlendi
Türkiye’de gastronomi konusunda faaliyet gösteren dernekleri tek çatı altında toplamayı amaç edinen kısa adı TUGAFED olan Türkiye gastronomi federasyonu 1. Genel kurlunu Konya’da yoğun bir katılım ile kentin ikonik yerlerinden biri olan taş bina da gerçekleştirdi. Yapılan ilk genel kurulda Hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gastronomi alanında saygın ve tanınan isimlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim federasyonun kurucu genel başkanı olarak ilk seçimde de 3 yıl için federasyon başkanlığına seçildi. SEÇİM, kongrede yaptığı konuşmada “Dünyanın bilinen ilk aşçıbaşı olmasının yanı sıra adıma türbe (anıtmezar) yapılan ilk ismi Aşçı Dede Ateşbazı Velinin topraklarında gastronomiye gönül vermiş isimleri bir araya toplamanın mutluluğunu yaşıyorum. İlkini yaptığımız olağan genel kurulumuzda dolu bir salona konuşmak ve tam bir destek almaktan ziyadesiyle memnun oldum.
Eksikliğini hissettiğimiz bir gastronomi federasyonunu bugün 12 dernek ve binlerce üyemiz ile aktif hale getirdik. Önümüzde çalışmak için 3 yıllık süremiz olacak. Bu süreçte aşçılar, garsonlar, turizm işletmesinde çalışan tüm personelin haklarını iyileştirmek için çalışmalarımız olacak. Özellikle çalışma koşulları ve maaş beklentilerinin karşılanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ayrıca dünyada hızla gelişen sektörlerin başında gelen gastronomi konulu festival, etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Federasyonumuz içerisinde oluşturduğumuz yurt dışı temsilciliği ile hem dünya ile entegrasyon sağlanacak hem de Türkiye aşçılık milli takımının temellerini atacağız yine aktif hale getirdiğimiz bilim kurulumuz ile Türkiye’de bilimsel anlamda gastronomi alanında pek çok makale, kitap ve bildirilere imza atacağız. Farklı sektörlerden dostlarımız ile multidisipliner çalışma alanları oluşturarak gastronomik toplumun farkındalığına katkı sunmayı düşünüyoruz.
Bu heyecan ve istekle önümüzde ki süreçte tüm ekibimle birlikte çalışarak daha birçok güzel işlere imza atacağız. Bugün yanımızda olan yurt içi ve yurt dışından gelen dostlarıma, bizi her daim destekleyen destekçilerimize, olağan genel kurulumuzu gerçekleştirme noktasında alan tahsisini sağlayan değerli Konya büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay ve belediye çalışanlarına, ayrıca her daim yaptığımız tüm işlerde desteğini esirgemeyen basın mensuplarımıza teşekkür ederim.” İfadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı. Çıktıkları bu yolda başta Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına bizde başarılar diliyoruz. Federasyonun üç yıl için yönetiminde bulunacak isimler aşağıda listelenmiştir.
TÜRKİYE GASTRONOMİ FEDERASYONU GÖREV DAĞILIMI
Yönetim kurulu asil üyeleri
Yılmaz SEÇİM
Ahmet KALAYCI
Osman YILMAZ
Seyit ÇETİNKAYA
Orçun YILDIZ
Abdurrahman MATALMAN
Senem LORAS
Gökçe EKER
Seyit İbrahim DURMUŞ
Yönetim kurulu yedek üyeleri
Abdullah AKSOY
Cihat ECER
Damla DEMİRTAŞ
Erol AKYÜZ
Halis KANYILMAZ
İbrahim ÖZKÜMÜŞ
Kadir KARABAŞ
Mevlüt KORKMAZ
Zeki ZİNCİRKIRAN
Denetim kurulu asil üyeleri
Muzaffer Önder KAHRAMANTÜRK
Furkan AKSU
Ali ÜLKÜ
Denetim kurulu yedek üyeleri
Ali ÇALIK
Fahrettin UZUN
Lokman ULUS
Yurt dışı federasyon temsilciliği başkanı
Zeki ZİNCİRKIRAN
Medya kurulu başkanlığı
Eray AKAR
Yakup AYÇİÇEK
Gençlik kolları
Bşk:Ömer ULUS
Bşk. Yrd:Bişar TÜRKOĞLU
Kadın kolları başkanı
Şirvan UÇAR
Danışma kurulu başkanı
Mutlu TANRIVERDİ
Akademik Kurul Başkanı
Doç. Dr. Adem ARMAN
Pastacılar kuruluBaşkanı
Numan ULUS
Organizasyon kuruluBaşkanı
Abdurrahim ÇETİN
Dergi Basım yayım kuruluBaşkanı
Nazmiye AKKOYUN
Projeler kurulu Başkanı
Arzu YÜKSEL
Basın yayın sözcüsü ve Halkla ilişkiler kurulu başkanı
Macit ULUÇAMLIBEL
Milli Eğitimden Sorumlu Kurul Başkanı
Abdül Suat ÖZTÜRK
Türk Mutfağı Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Başkanı
Süleyman DEMİR
Onursal Üyeler
Mustafa UYSAL
Tayyar Sami ATİKER
Zekeriya COŞAR
Kaynak:Veli SÖYLEMEZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.