TUGAFED'de dostluk havasında seçim düzenlendi

TUGAFED'de dostluk havasında seçim düzenlendi

Türkiye’de gastronomi konusunda faaliyet gösteren dernekleri tek çatı altında toplamayı amaç edinen kısa adı TUGAFED seçime gitti.

Türkiye’de gastronomi konusunda faaliyet gösteren dernekleri tek çatı altında toplamayı amaç edinen kısa adı TUGAFED olan Türkiye gastronomi federasyonu 1. Genel kurlunu Konya’da yoğun bir katılım ile kentin ikonik yerlerinden biri olan taş bina da gerçekleştirdi. Yapılan ilk genel kurulda Hem Konya’nın hem de Türkiye’nin gastronomi alanında saygın ve tanınan isimlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim federasyonun kurucu genel başkanı olarak ilk seçimde de 3 yıl için federasyon başkanlığına seçildi. SEÇİM, kongrede yaptığı konuşmada “Dünyanın bilinen ilk aşçıbaşı olmasının yanı sıra adıma türbe (anıtmezar) yapılan ilk ismi Aşçı Dede Ateşbazı Velinin topraklarında gastronomiye gönül vermiş isimleri bir araya toplamanın mutluluğunu yaşıyorum. İlkini yaptığımız olağan genel kurulumuzda dolu bir salona konuşmak ve tam bir destek almaktan ziyadesiyle memnun oldum.

tugafedte-dostluk-havasinda-secim-1.jpeg

Eksikliğini hissettiğimiz bir gastronomi federasyonunu bugün 12 dernek ve binlerce üyemiz ile aktif hale getirdik. Önümüzde çalışmak için 3 yıllık süremiz olacak. Bu süreçte aşçılar, garsonlar, turizm işletmesinde çalışan tüm personelin haklarını iyileştirmek için çalışmalarımız olacak. Özellikle çalışma koşulları ve maaş beklentilerinin karşılanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ayrıca dünyada hızla gelişen sektörlerin başında gelen gastronomi konulu festival, etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Federasyonumuz içerisinde oluşturduğumuz yurt dışı temsilciliği ile hem dünya ile entegrasyon sağlanacak hem de Türkiye aşçılık milli takımının temellerini atacağız yine aktif hale getirdiğimiz bilim kurulumuz ile Türkiye’de bilimsel anlamda gastronomi alanında pek çok makale, kitap ve bildirilere imza atacağız. Farklı sektörlerden dostlarımız ile multidisipliner çalışma alanları oluşturarak gastronomik toplumun farkındalığına katkı sunmayı düşünüyoruz.

tugafedte-dostluk-havasinda-secim-2.jpeg

Bu heyecan ve istekle önümüzde ki süreçte tüm ekibimle birlikte çalışarak daha birçok güzel işlere imza atacağız. Bugün yanımızda olan yurt içi ve yurt dışından gelen dostlarıma, bizi her daim destekleyen destekçilerimize, olağan genel kurulumuzu gerçekleştirme noktasında alan tahsisini sağlayan değerli Konya büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay ve belediye çalışanlarına, ayrıca her daim yaptığımız tüm işlerde desteğini esirgemeyen basın mensuplarımıza teşekkür ederim.” İfadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı. Çıktıkları bu yolda başta Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına bizde başarılar diliyoruz. Federasyonun üç yıl için yönetiminde bulunacak isimler aşağıda listelenmiştir.

TÜRKİYE GASTRONOMİ FEDERASYONU GÖREV DAĞILIMI

Yönetim kurulu asil üyeleri

Yılmaz SEÇİM

Ahmet KALAYCI

Osman YILMAZ

Seyit ÇETİNKAYA

Orçun YILDIZ

Abdurrahman MATALMAN

Senem LORAS

Gökçe EKER

Seyit İbrahim DURMUŞ

Yönetim kurulu yedek üyeleri

Abdullah AKSOY

Cihat ECER

Damla DEMİRTAŞ

Erol AKYÜZ

Halis KANYILMAZ

İbrahim ÖZKÜMÜŞ

Kadir KARABAŞ

Mevlüt KORKMAZ

Zeki ZİNCİRKIRAN

Denetim kurulu asil üyeleri

Muzaffer Önder KAHRAMANTÜRK

Furkan AKSU

Ali ÜLKÜ

Denetim kurulu yedek üyeleri

Ali ÇALIK

Fahrettin UZUN

Lokman ULUS

Yurt dışı federasyon temsilciliği başkanı

Zeki ZİNCİRKIRAN

Medya kurulu başkanlığı

Eray AKAR

Yakup AYÇİÇEK

Gençlik kolları

Bşk:Ömer ULUS

Bşk. Yrd:Bişar TÜRKOĞLU

Kadın kolları başkanı

Şirvan UÇAR

Danışma kurulu başkanı

Mutlu TANRIVERDİ

Akademik Kurul Başkanı

Doç. Dr. Adem ARMAN

Pastacılar kuruluBaşkanı

Numan ULUS

Organizasyon kuruluBaşkanı

Abdurrahim ÇETİN

Dergi Basım yayım kuruluBaşkanı

Nazmiye AKKOYUN

Projeler kurulu Başkanı

Arzu YÜKSEL

Basın yayın sözcüsü ve Halkla ilişkiler kurulu başkanı

Macit ULUÇAMLIBEL

Milli Eğitimden Sorumlu Kurul Başkanı

Abdül Suat ÖZTÜRK

Türk Mutfağı Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Başkanı

Süleyman DEMİR

Onursal Üyeler

Mustafa UYSAL

Tayyar Sami ATİKER

Zekeriya COŞAR

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.