Yastıkta oluşan sarı lekeleri temizlemenin yolu! Yastıklarınız pırıl pırıl olacak

Yastıkta oluşan sarı lekeleri temizlemenin yolu! Yastıklarınız pırıl pırıl olacak
Bu adımları takip ederek yastıklarınızdaki sarı lekelerden kurtulabilir ve yastıklarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Yastıklarınızda oluşan sarı lekeler, hem estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü oluşturabilir hem de hijyenik bir sorun teşkil edebilir. Bu nedenle yastıklarınızı düzenli olarak temizlemeniz, hem lekelerden kurtulmanızı sağlar hem de yastıklarınızı pırıl pırıl yapar. İşte yastıklardaki sarı lekeleri temizlemenin etkili yolları:

KARBONAT DÖKÜN

Yastıktaki sarı lekeli bölgenin üzerine karbonat dökün ve 2 saat boyunca bekletin. 2 saatin sonunda karbonat döktüğünüz bölgeyi süpürge yardımıyla çekin. Ardından sabunlu bir bezle o bölgeyi silin. Sildiğiniz bölge kuruyunca sarı lekeler ortadan kaybolacaktır.

Karbonat kullanarak uygulayacağınız bir diğer yol ise şöyle;

1 fincan kadar karbonatla yarım fincan suyu karıştırın. Yastıktaki sarı lekelerin üzerine uygulayın ve 30 dakika boyunca bekletin. Ardından yastık kılıflarını çamaşır makinesinde yıkayın.

OKSİJENLİ SU VE KARBONAT KULLANIN

Bir kabın içerisinde 1 yemek kaşığı oksijenli su dökün ve üzerine 3 yemek kaşığı karbonat ilave ederek karıştırın. Oluşturduğunuz karışımı, boş bir sprey şişesine aktararak yastıklardaki sarı lekenin üzerine sıkıp bekleyin. Ardından temiz bir bezle silip kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ise o bölgeyi süpürgeyle çekin.

images.jpg

KABARTMA TOZU VE LAVANTA YAĞINI KARIŞTIRIN

Bir kaba 1 bardak kadar kabartma tozu ve birkaç damla lavanta yağı damlatarak karıştırın. Ardından elde ettiğiniz karışımı süzerek boş bir sprey şişesinin içerisinde aktarın. Karışımı, sarı lekeli bölgeye sıkın ve kuruması için bekleyin. Daha sonra o bölgeyi süpürgeyle çekin.

Kaynak: Sabah.com.tr

Kaynak:BBN