KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Yoğurtla yapılan bu çorba şifacı çorbalar arasındaymış. Üstelik çok doyurucu

Yoğurtla yapılan bu çorba şifacı çorbalar arasındaymış. Üstelik çok doyurucu

Süzme Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi. Kesinlikle denemelisiniz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Süzme yoğurtlu yayla çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem hafif yapısıyla hem de besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezi olan bu çorba, özellikle yaz aylarında tercih edilen serinletici bir başlangıç yemeğidir. İşte sizlerle paylaşacağımız süzme yoğurtlu yayla çorbası tarifi ile bu lezzeti kolaylıkla evinizde hazırlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

TARİFİ

  1. Öncelikle uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım.
  2. Üzerine su ilave ederek ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
  3. Pirinçlerimiz haşlanırken diğer taraftan çorbanın terbiyesi için süzme yoğurda yumurta ve unu ekleyelim.
  4. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  5. Hazırladığımız terbiyeye yavaş yavaş yaklaşık sıcak su ekleyerek ılıtalım.
  6. Suya eklerken yoğurdun kesilmemesi için bir taraftan da çırpmaya devam edelim.
  7. İyice yumuşayıp şişen pirinçlerimize hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
  8. Çorbamızı da tekrar kaynaması için kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  9. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamızı yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  10. Biz de bu sırada çorbanın sosunu hazırlayabiliriz. Uygun bir tavaya aldığımız tereyağını güzelce eritelim.
  11. Tereyağı eridikten sonra kuru nane ilave ederek kızdıralım. Bu aşamada yine ocağı çok yüksek ateşte açarak naneyi yakmamaya dikkat edelim.
  12. Çorbamıza tuzu ekleyelim ve şöyle bir karıştırdıktan sonra hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim.
  13. Yayla çorbamız servise hazır. Çorbayı kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Süzme yoğurtlu yayla çorbası tarifimiz hazır! Şimdi bu lezzetli çorbayı sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!