Yunan usulü karışık kızartma yapmanın yolu! Bakın şefler nasıl hazırlıyorlar

Yunan usulü karışık kızartma yapmanın yolu! Bakın şefler nasıl hazırlıyorlar

Yunan usulü karışık kızartma tarifini uygulayarak, misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir Yunan mutfağı deneyimiyle buluşturabilirsiniz.

Yunan mutfağı, zengin lezzetleri ve çeşitliliği ile dikkat çeker. Karışık kızartma da Yunan mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bu lezzetli yemeği evinizde yapmak istiyorsanız, işte size şeflerin uyguladığı adımlarla Yunan usulü karışık kızartma tarifi!

Bu tarif, çeşitli sebzelerin ve deniz ürünlerinin nefis bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Yunan mutfağının tüm lezzetini yansıtan bu tarif, evde kolayca denenebilecek bir lezzet şölenidir.

Yunan mutfağının lezzetli ve sağlıklı tariflerinden biri olan karışık kızartma, hem göz dolduran sunumuyla hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak. Bu tarifte kullanılan malzemelerin doğru şekilde hazırlanması ve pişirilmesi, yemeklerin yağ çekmemesi ve evin kokmaması için oldukça önemlidir. Yunan usulü karışık kızartma, bu konuda oldukça başarılı bir seçenek olabilir.

5-krxz.jpg

Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 adet patates
4/5 adet biber
2 adet kabak
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:


Tüm malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayın. Biz halka şeklinde doğramayı tercih ettik. Kızgın bol yağın içerisinde malzemeleri sırasıyla kızartın. (Patates, kabak, havuç, biber ve patlıcan)

Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun. Rendelediğiniz domatesleri zeytinyağında kızartmaya başlayın. Minik minik doğradığınız sarımsakları domatesin içerisine atın. Tuzu da ekleyin. Dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz.

Domates sosunu pişirdikten sonra karışık kızartmanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun...

Kaynak:BBN