Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

SİYASETTE NORMALLEŞME

SİYASETTE NORMALLEŞME

Son dönem sıkça konuşulan konuların başında geliyor siyasette normalleşme.

AKP genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezini ziyareti, eski İYİ Parti genel başkanı Meral AKŞENER’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesi son dönemde siyasette konuşulan gündemlerin başında.

Elbette ki toplumsal kutuplaşmadan, siyasilerin birbirlerine karşı sert ve yakışıksız ifadeler kullanmasından ziyade ülkede özlenen ve devam etmesi de beklenen gelişmeler bunlar.

Tüm bu gelişmelerin beraberinde kamuoyunun özellikle talebi olduğunu düşündüğüm bir diğer konu da; siyasilerin yapmış oldukları görüşme ve içeriklerinin şeffaf bir şekilde vatandaş ile paylaşılması.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti eski genel başkanı Meral AKŞENER’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ile görüşmesi bir kısım tarafından eleştirilmiş akabinde görüşmenin taraflarında da görüşme içeriğine dair herhangi bir bilgi verilmemesi de bu eleştirilerin haklılık payını ortaya çıkarmıştı.

Siyasette diyalog ve yumuşama sürecinin daha ileri aşamalara taşınması, gerginlik ve kutuplaştırmadan ziyade istişare kültürünün hakim kılınması ve sürdürülmesi en büyük temennilerimiz arasında iken, görüşmelerin tüm kamuoyu ile paylaşılmasının da bir o kadar önem arz ettiğini düşünüyorum.

Siyasetteki normalleşme ve diyalog sürecinin, ekonomiden, tarıma, eğitime adalet sistemine varıncaya kadar hemen her konuda iyileşme süreçlerini de beraberinde getireceği aşikardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. İbrahim Cihat TANRIKULU Arşivi