Baha Durmaz

Baha Durmaz

Bu Şehir Hayırlı İnsanlar Yetiştirecek

Bu Şehir Hayırlı İnsanlar Yetiştirecek

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.” Ne de güzel demiş Necip Fazıl Kısakürek. Ülkemiz ve dünyamız zor günlerden geçiyor. Pandemi sürecinde binbir türlü zorluğa boyun eğmeden her bir eğitim paydaşı büyük bir çaba gösteriyor. Yaklaşık beş aydır en değerli hazinemiz çocuklarımız için başta değerli hocamız Sayın Bakanımız Ziya Selçuk olmak üzere tüm eğitimciler bir seferberlik içine girmiş durumda. Bu ortamın tam merkezinde yavrularımıza uzaktan da olsa yüreklerine dokunmayı, onların içinde bulunduğu olumsuz durumlarda bir anne ve baba şefkatiyle onları korumaya ant içmiş nice öğretmenin sayıca fazla olması yüzümüzde beliren tebessümün ve inancın nişanesi durumunda.

Eğitimin dijital bir döneme girmesi pek çok eğitim yuvasının da radikal değişikliklere gitmesine neden oldu. Yakından takip ettiğim bu değişiklik sürecinde şehrimizin bir değeri olan Şehir Kolejinin de elde ettiği başarılar gelecek günlere olan inancımı daha da arttırdı. Hem ortaöğrenime geçiş sınavında hem de yükseköğrenime geçiş sınavında elde edilen başarılar şehrimiz ve ülkemiz adına umut verici hadiseler. Dilerim ki bu başarılar diğer eğitim kurumlarımıza da güzel örnekler olur. Geceli gündüzlü geçen uzaktan eğitim sürecinde sorumluluklarının bilincinde olan tüm eğitimcilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Pandemi sürecinin devamı halinde yaşanılacak olan olumsuz havanın bu fedakâr eğitim paydaşları sayesinde dağıtılacağına inanıyorum. Tabii gönül ister ki tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ait oldukları ilim, irfan yuvalarına bir an önce geri dönebilsin. Dönsün ki, sınıfların sırası boş kalmasın, okul koridorları ve bahçeleri çocuklarımızın cıvıltılı sesleri arasında huzur bulsun.

Bir kez daha bu zor günlerde tüm bedenini taşın altına koyan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bu zor günler elbet geride kalacak. Önemli olan bu zorlu virajlarda yalpalamadan, alnının akıyla çıkabilmek. Çok değer verdiğim bir eğitimci ağabeyimizin bizlere en zor zamanlarımızda, çaresiz hissettiğimiz anlarda söylediği Hz. Mevlâna’nın o güzel deyişini paylaşmak istiyorum: “Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun.”

İmtihandan çıkabilmenin en güzel yolu sabır etmektir. Sabır etmek ise mücadeleden geçer. Tüm inancımla bir kez daha söylüyorum. Bu şehir, çok güzel insanlar yetiştirecek. Vatanına, milletine bağlı, mukaddes değerlerinin bilincinde güzel nesiller...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Baha Durmaz Arşivi