Cihad Alpan

Cihad Alpan

Kapanışı güzel yapalım!

Kapanışı güzel yapalım!

Sezon bizim için artık bitti. Şampiyon Başakşehir'i kutluyorum. Okan Buruk ve oyuncuları istikrarlı bir şekilde sezona başlayarak şampiyonluğa ulaştılar. Ligde geride kalan 33. hafta maçları gol yönünden sporseverlere güzel anlar yaşattı. Bir yandan düşme hattı bir yandan şampiyonluk yarışı kıran kırana yaşandı. Bu sezon Anadolu Kulüpleri Süper Lig'e damgasını vurdu diyebilirim. Son haftada ise Denizlispor, Çaykur Rizespor, Kayseri ve Yeni Malatya son şanlarını kullanıp ligde kalmak isteyecekler. Şükürler olsun ki Konyaspor bu kargaşadan çıktı.

Gelelim Konyaspor'a;

Sezon başında Aykut Kocaman ile iyi bir sezon başlangıcı yapılmıştı. Hedefini ilk 5 olarak belirleyen yeşil beyazlı ekip devrenin ilk yarısında Malatyaspor maçında başlayan düşüşe bir türlü dur diyemedi. Sonuçta bu bir takım oyunuydu bir oyuncunun kart görmesi bütün takımı derinden etkiledi. Serkan Kırıntılı'nın kırmızı kartı aslında koca bir şehre gösterilmişti. Çıkış bulmakta zorlanan Konyaspor ikinci devrede de rakiplerine yine puan vermeye başlamıştı. Aykut Kocaman'dan umduğunu bulayamayan yönetim boş kalan koltuğu Bülent Korkmaz'a teslim etti.

Aykut Hoca geçtiğimiz sezondan bu yana çıktığı 21 maçta 4 galibiyet 8 beraberlik ve 9'da mağlubiyet alarak 20 puanlık katkısı oldu. Bülent Hoca ise çıktığı 11 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak takıma 13 puan katkı sundu. Bülent Hoca'nın emekleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta Başakşehir'i evimizde 4-3 mağlup ettik bu hafta ise Trabzonspor'u deplasmanda 4-3'lük bir skorla yenerek şampiyonluk yarışında ki takımlara puan vermedik. Bizim için altın değerinde olan 6 puan takımı ligde tutmaya yetti.

36 puan ile 13. sıraya yerleşen Konyaspor bitime 1 hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Bu sezon gerek Konyaspor'un sıkıntıları olsun gerekse pandemi süreci olsun baya zorluk yaşadık fakat ligde kalarak bu yaşanan zorlukları bir nebzede olsa unuttuk.

Şimdi takıma büyük bir revizyon yapılmalı diyor ve Konyaspor'un yapacağı transferleri merak ile bekliyorum. Serkan Kırıntılı'ya da geçmiş dönemlerde katkısından dolayı teşekkür ediyorum. İkinci kalecimiz Ertuğrul Taşkıran son zamanlarda kendini geliştirerek Konyaspor'a büyük ölçüde katkı sağladı.

Diğer yandan Uğur Demirok, Alper Uludağ, Farouk Miya, Levan Shengelia, Deni Milosevic, Jens Jonsson, Amir, Anicic ve Ömer Ali bu takımın as oyuncuları oldu. Gelecek yıldaki kadro planlaması nasıl olur bilmiyorum fakat bu oyuncuların diğer sezonda da Konyaspor'a katkı yapacağı kanaatindeyim. Bajic 42. dakikada Trabzonspor filelerini havalandırdı fakat sezon boyunca kaçırdığı gollerle taraftarı kızdırdı. Umarım bu sezon kiralaması sona ererde sonunda iş bitirici güzel bir forvete kavuşuruz diye umut ediyorum.

Gelecek hafta Pazar günü ligin son maçında Alanyaspor'u konuk edeceğiz. Alanya Avrupa mücadelesini oynayacağı maç ile belirleyecek. Fakat Konyaspor'dan bol gollü güzel bir maç temenni ediyorum. Sezon boyunca yapamadığımızı son maçta yaparak güzel bir kapanış izleyeceğimizi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi