Cihad Alpan

Cihad Alpan

Neler oluyor?

Neler oluyor?

Süper Lig'de koca bir sezon geride kalırken, bazı kararlar geç alındığının farkına vardık. Madem bu sezon düşme olmayacaktı neden bu kadar sıkınıtılı günlere Konyasporlu olarak şahit olduk? Bunu sorgulamadan edemiyorum. Gelecek sezon Lig 21 takım ile oynatılacak bu da demek oluyor ki haftada bir takım boşta kalacak. Süreç nasıl olacak hiç bir fikrim yok.

Bunu önümüzdeki günlerde TFF yetkilileri tarafından alınacak kararlar doğrultusunda belli olacak. Lig madem 21 takım olacak o zaman bir takım maç yapmadan haftayı geçirecek. Puan farkı ve diğer gol oranları nasıl dengelenecek akıl alır gibi değil. Ankaragücü, Kayseri ve Malatya'nın ligde kalması sevindirici oldu fakat sezon sonlarında düşmemek için ellerinden geleni yapan takımlara da yazık oldu. Bunun başında ise Konyaspor var ligde 17. sırada yada sürekli düşme hattında kalan yeşil beyazlı ekip şampiyonluk yarışındaki takımları yenerek bileğinin hakkı ile ligde kaldı ve sezonu 12. sırada kapattı.

Galibiyet için verilen o kadar prim ise kulübün kasasından çıktı. Bu maddi zorluklarla gelecek sezonun yapılanmasını kuracak olan takımlar için yapılacak ayrı bir yardım ilaç olur düşüncesindeyim. Gelecek sezon öncesinde Konyaspor'un büyük bir sıkıntısı var. Önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan Genel Kurul'a daha bir aday bile başvuru yapmadı. Aslında takıma gönül verenlerin bu işin hakkından nasıl gelecekleri de düşündürücü ayrı bir konu oldu. Geçtiğimiz kongrede 3 aday yarışmıştı. Başkanlığı Hilmi Kulluk kazanarak Konyaspor'u tamamen kurumsal bir yapıya kavuşturdu. Ortaya atılan iddialar ise bambaşka Genel Kurul'da kimsenin aday olmayacağı ve mevcut yönetimle yola devam edileceği iddiaları Konya'nın gündemine oturdu. Başkan Kulluk ve ekibi tamamen iyi niyetli bir şekilde kulübü yönettiler.

Yine olsa yine yapacaklarına eminim fakat transfer politikasında bu işten anlayan uzmanların yönetimde olmasını temenni ediyorum. Köklü bir değişiklik bu sorunu çözecektir. İddiaya göre başkanlık için yine Hilmi Kulluk'un ismi öne çıkıyor. Umarım yeni dönemde geçmişteki bazı olumsuz transfer hatalarını bu sezonda da yapılmaz diye düşünüyorum. Bu sezon gerçekten çok farklı olacak. Sonuçta lig 21 takım ve tam bir ateş hattı olacak.

Bu mali şartlarda iyi bir sponsor bulmak Konyaspor için şart oldu. Umarım şehrin ileri gelen sanayicileri ve iş adamları gereken desteği sağlarlar. Çünkü TFF, Konyaspor’un harcama limitini 91 milyon 662 bin lira olarak belirledi. Birçok ödemeleri çıkınca transfer için az bir bütçe kalıyor. Konyaspor’a sponsorluk ve oyuncu satışı gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi