Cihad Alpan

Cihad Alpan

Yanan sadece orman mı? Canlarımız, ciğerlerimiz yanmıyor mu?

Yanan sadece orman mı? Canlarımız, ciğerlerimiz yanmıyor mu?

Geçen haftanın gündemi orman yangınlarıydı. Maalesef yine cennet vatanımızın, güzel yurdumuzun dört bir yanından gelen yangın haberleri vardı. Mevsimsel olarak doğal yangınlarmış gibi gösterilse de aynı anda farklı noktalarda çıkan yangınlar bize bunun hiç de doğal olmadığı izlenimlerini veriyor.

Çok değil birkaç yıl önce Hatay'ın Belen ilçesinde 9'u ormanlık, 6'sı kırsal alanda olmak üzere 15 ayrı noktada meydana gelen, rüzgarın etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçramış, yerleşim yerlerinde de etkili olan yangını PKK'ya bağlı "ateşin çocukları inisiyatifi" üstlenmişti.

Yine Akdeniz’de, Ege’de, Marmara’da onlarca yangının çıktığına şahit oluyoruz. Maalesef yüreğimiz yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Peki yanan sadece orman mı? Elbette değil. Maalesef bu yangınlarda nice canlarımız yok olmakta. Bölgeden gelen fotoğrafları, kamera görüntülerini izledik. Ne yazık ki dumandan zehirlenen ya da alevler arasında kalıp canlı canlı yanan koyun, inek, köpek, kedi, kaplumbağa, kuş... Artık aklınıza ne gelirse binlerce canımız da bu yangınlarda telef oluyor.

Bu yangınlar bununla da kalmıyor elbette. Ormanlar, tohumlar, tabiatın gençliğini ve orman yaban hayatını korkunç bir zarara uğratıyor. Yeni doğan ya da doğacak canlıların da ateşler içerisinde yok olmasıyla birlikte tür popülasyonu da ciddi bir tahribe uğruyor.

Ülkemize geçmiş olsun diyoruz. İnşallah bir daha bu tür acılar yaşamayız. Ve inşallah yurdumuzun güzelliklerine, yeşilliklerine göz diken, canlarımızın acı bir şekilde ölümüne yol açan şer güçler de hak ettikleri cezaları bulurlar.

Ayrıca Zafer Haftası’ndayız. Önemli bir hafta. Türk’ün şanlı tarihindeki en büyük zaferleri bu ayda yani ağustos ayında almışız. Başta Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt ve bu toprakların ilelebet Türk yurdu kalacağının nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Bu toprakları bizlere yurt bırakan şanlı atalarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi