Cihad Alpan

Cihad Alpan

Yine yeniden başarabiliriz

Yine yeniden başarabiliriz

Sahasında Göztepe’ye yenilen Konyaspor, düşmeme mücadelesinde önemli bir kayıp daha verdi.  Benim gibi de birçok taraftar cumartesi günü oynanan maçın ardından kara kara düşünmeye başladı. Göztepe’ye karşı daha öncede şansımız tutmuyordu. 3-1’lik yenilgi umutların kırılmasına neden oldu.  Bir önceki hafta Denizli’ye 2 puan kaptıran ekibimiz bu maçı da puansız geçince iç sahada üstü üste oynanan maçlardan sadece 1 puan alındı.

Bu kayıplar hiç iç açıcı olmadı. Özellikle iç sahadaki bu kötü seri biran önce bitirilmezse durumumuz çok daha vahim olacak.

Halbuki Göztepe maçında teknik heyette yaşanan değişimin takıma katkı sağlamasını beklemiştim. Evet Bülent Korkmaz’ın zamana ihtiyacı bir gerçek. İlk maçta yaşadığı şanssızlıkları da unutmamalıyız. Stoperlerin ikisi birden değişirken, Selim Ay’ın cezası, Anicic’in ise sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamadılar. Yerlerine uzun süredir oynamayan Ali Turan ve Uğur yer aldı. Ayrıca yine 11 oyuncusu Miya’nın olmayışı Bülent hocanın dezavantajlarıydı.

Değerlendirme yaparken bunları da görmek lazım. Tamam 3-1’lik yenilgi ağır bir sonuç v umutları kırdı. Ama önümüzde oynanmamış 12 maç varken teslim bayrağını erken çekenleri görmek üzücü. Özellikle sosyal medya üzerinden taraftarların yorumları çok incitici.. Şuan ligde 15. Sıradayız. 2 sezon öncesinde bundan daha kötü durumdayken kurtulmuştuk.

Bunu nasıl başarmıştık? İnanmış bir şehir, inanmış bir teknik heyet ve inanmış bir futbolcu kadrosuyla.. Evimizde çıktığımız tüm maçlarda taraftarın enerjisi sahaya yansıdı ve bize galibiyetler getirdi. Şimdi neden aynı şeyler olmasın ki? Şuan ki durumumuzda kötü değil, tamam evimizde maç kazanamıyoruz ama bu durumdan kurtulmamamız için bir neden yok. Bülent hoca bu takıma ve kadroya inanıyor.

Yine yeniden başarabiliriz. Konyaspor’un direk rakipleri olan takımlar geçtiğimiz hafta kritik galibiyetlere imza attılar. Şuan için cepten yiyoruz. Ama inancımızdan geri adım atmak yok. 

Konyaspor, bu hafta kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Kayserispor ile kritik bir maça çıkıyor. Alınacak bir galibiyet ile o beklenen çıkışın ilk adımını atabiliriz. Deplasmanlarda da bambaşka bir takım oluyoruz.

Göztepe karşısındaki aldığımız yenilgi adeta bize soğuk bir duş oldu. Artık geriye dönük düşünmeyi bırakıp geleceğe bakmamız gerekiyor.  Konya şehri olarak takımımıza hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Dediğim gibi Kayserispor karşısında alınacak bir galibiyet tüm umutları yeniden canlandıracak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi