Çisel Akın

Çisel Akın

SODEP gününün önemi

SODEP gününün önemi

Merhaba Sevgili Okuyan,

Bu haftaki konumuz patron yıldız Sirius olacak. Sirius bizim güneşimizin güneşidir. Sistemin patronudur. Kuran-ı Kerim de Necm suresinde Şira diye adlandırılan yıldız Sirius’tur. Her yıl 5 veya 6 Temmuz günü Yengeç burcunun 14 derece 21 dakikasında güneş ile şira kavuşumu dünyanın 1 yıllık kaderinin yazıldığı Şira-i Yemeniye günüdür.

Yazıma bir niyet ile başlamak istiyorum; herkese şifa olsun..

Bugüne kadar hayatıma giren, çıkan her insana bana yol gösterdikleri, rehberlik ettikleri, öğrettikleri, bana aynalık ederek kendimi görmemi sağladıkları için teşekkür ederim. Her birinizi olduğunuz gibi onaylıyor ve kabul ediyorum. Benim tekamül yolumda ilerlemem, farkındalık kazanmam için biliyorum ki her biriniz hayatım içindeki oynamanız gerek rolü oynadınız. Her birinize sevgimi aktarıyor ve affediyorum. Yolunuz ışık olsun. Bunu okuyan herkesin hayatında büyük farkındalıkların gelişmesini, ruh tekamülü yolunda dönüşüm ve dengelenme diliyorum.

SODEP gününün önemi

Sirius Yıldızının eski Mısır’da kişileştirilmiş hali, İsis’tir. Mısır mitolojisinde Geb ve Nut’dan doğan dört kardeş vardır. Bunlar İsis, Osiris, Seth, Nephthys(Nemesis)’dir. İsis Mısır da “Esi”, “As-t”, “Eset” “Sothis” “Sodpet”olarak da bilinir. Evrendeki en güçlü dişi semboliktir. Bereket, besleyicilik, koruyuculuk, sadakat, sorumluluk gibi çok önemli vasıfları vardır. İsis aynı zamanda şifacıdır, kâhindir. Rüzgârlara, yağmurlara, ırmaklara, gemilere hükmeder. Tüm suların hükmedicisidir.

Mısırlı tanrıça, kadim dünyanın hemen bütün dinlerinde, doğanın doğurganlığı ilkesini temsil etmektedir. O, on bin isimli tanrıça olarak bilinir ve Hıristiyanlık tarafından Bakire Meryem’e dönüştürülmüştür. Bütün canlıları ve bunlar arasında en önemlisi Güneş’i doğuran o olsa da efsanelere göre hala bakiredir. Ancak İsis ikili bir yönü de vardır. Hem iyi hem kötü unsurları yani dualiteyi de temsil eder. İsis kimi zaman başı üzerindeki yıldız ve taç ile kimi zaman kucağında çocuğunu emziren bir anne olarak resmedilmiştir. Yunus, emzirilen çocuklar, anne sütü, Ankh, kobra yılanı, İsis sembolleridir. Köpek, İnek, boynuz, ok, yay, hilal, yıldız da çeşitli kültürlerde İsis ile özdeşleşmiştir.

Kış boyunca Sirius geceleri olağanüstü ışıkla parlar. Ancak belirli bir dönem boyunca görülemez. Mayıs başında ufkun altında kaybolur. 70 gün sonra temmuz ayı sonlarında doğuda tekrar ortaya çıkar. Buna Heliacal Rising (Heliak doğuş) denir. Sirius’un Duat ya da alt dünyada kabul edildiği 70 günlük sırra kadem basmasının ardından, tekrar gökyüzünde görünmeye başlaması yaz gün dönümü olarak kabul edilirdi. Böylece önemli bir bayram başlamış olurdu. Bu dönem Nil nehrinin taşması ile aynı zamana denk gelirdi. Mısır uygarlığı, çöl bölgesindeki tek önemli su kaynağı olduğu için, Nil Nehri olmasa gelişemezdi. Mısır için o kadar önemliydi ki, kavurucu sıcaklarda taşarak, toprakları sulaması ile ülkeye tarımsal doğurganlık, bereket ve refah gelirdi. Sel olmaması ise kıtlık anlamına gelirdi. Eski Mısır’ da Güneş, Ay ve Sothis takvimleri kullanılıyordu. Sirius, astronomik olarak, bütün Mısır sisteminin temelini oluşturuyordu. Göksel hareketleri, Sothik takvim olarak da bilinen Mısır takviminin özüydü. Sirius, dünyanın koruyucusu besleyicisi, annesidir. Aslında tüm Güneş sistemimizin annesidir. Sirius’a Güneşimizin Güneşi deriz. Patrondur, liderdir. 14 derece yengeç burcunda bulunur. Bu nedenle karma ve spiritüel astrolojide Sirius’u gösterge yıldızı olarak kullanılırız.

SODEP gününün önemi

Sirius, hedefe ulaşan bir gücün, iradenin ve azmin sembolüdür. Analitik akıl, iletişim, toplumsal ilişkiler, kültürel ve entelektüel gelişmeyi temsil eder. Astrolojik olarak, gökyüzündeki bu yer, daha yüksek bilinç okyanusuna açılan kapı olan yıldız nehri olarak bilinir.

Uygun bağlantılarda Ay, Venüs, Jüpiter, Güneş ile şöhret, onur, servet vaat edebilir. Sirius, Güneş ile birlikte ünlü insanların haritalarında bulunabilir. Ancak bu kavuşumların haritalarda üçüncü bir gezegenle desteklenmesi gerekir. ASC, MC, DSC, IC  (Paranlar) de çok önemlidir. Şanslı bir kader verir.

Sirius’un olumsuz ve agresif yönleri de vardır. Eski çağlarda Sirius’dan çok da korkulmuş, çarpan yıldız olarak tanımlanmıştır.  Mars, Satürn ve Pluto ile birlikte kötücül etki gösterebilir. Olumsuz yerleşimlerinde köpeklerden gelen saldırı, kuduz hastalığı, dizanteri, veba gibi salgın hastalıkları gösterebilir. Kanser, kronik hastalıklar da Sirius ile bağlantılıdır. Ters açılarda zorlu hayat şartları verir. Retroları karmik problemlerin büyük olduğunu, otorite gücünün kötüye kullanıldığını gösterir. Hava elementinden bir yıldız olduğu için, büyük hava kütlelerinin hareketlerini, rüzgarları, olabilecek çeşitli fırtına ve tayfunları göstermesi açısından önemlidir. Sirius’un bu ikili yönü Sirius A ve Sirius B ile temsil edilir. İkiz yıldızlarda, şefkat ile tokat, celal ile cemal birlikte çalışır. Nasıl Allah’ın celali cemali yönleri varsa, bu ikili yıldızların çift yönleri vardır. Sirius, sistemin dualite prensibini gösterir. Dualite sembolü tüm tradisyonlarda iyilik-kötülük, vicdan-nefs, siyah-beyaz, aydınlık-karanlık gibi hem olumlu hem olumsuz unsurların bulunduğu fiziksel ortamları ifade eder. Ruhun varlık sebebi, dualite evreninde sürekli çatışma içinde olarak kaos düzen yapısını sürdürmektir. Ruh ancak bu şekilde gelişir. Bu yüzden Sirius, yaratıcı tarafından insanlığın tekamülünü sağlamakla görevlendirilmiştir. 

Güneşin Sirius ile kavuştuğu 5-6 Temmuz günü Sothis, Sodep günüdür. Bir yıllık kaderinin belirlendiği günüdür. Güneş’in Sirius ile kavuşum yaptığı 14 derece yengeç burcu anın haritası yorumlanarak öngörüler yapılır. Bu özel gün tutulma haritaları gibi değerlendirilir. O yıl, diğer Sirius Güneş kavuşumuna kadar 1 yıllık döngüde kadersel olayların yazıldığı gündür. Sirius A’nın mı yoksa Sirius B’nin mi etkin olduğunu anlamak, astrolojik çözümlemeler ile mümkündür.

Sirius; Sirius-A ve Sirius-B olmak üzere bir çift sefirit yıldızdır.  Ezoterizmde Sirius-A İsis’tir; kadiri olarak en parlak yıldızdır, ilahi anne olarak bilinir. Sirius-B Osiris’tir; küçük ama çok yoğundur, ölüm sonrası ve yeniden doğuşla ilgilidir. Bizim parçası olduğumuz Güneş sistemimizin, Güneşi sayılan Sirius; bir insanın doğum haritasında olduğu yerde şans, güç ve başarı getirecektir. Kavuşum yaptığı gezegenler, evi ve açıları çok önemlidir. Sirius yıldızı, başta Mısır olmak üzere birçok kadim topluluklarda, ruhların cennetten insan bedenlerine indiği varsayılan “İnsan Kapısı” olarak kabul edilir. Ruhun dünyaya iniş yeri bu yüzden yengeç burcu ile temsil edilir. Hathor Tapınağındaki Denderah tabletinde, yengeç burcunun merkezde bulunmasının nedeni budur.

Bu yıl tam 14 derece Yengeç Burcu’nda 6 Temmuz’da gerçekleşecek olan bu kavuşum geriye dönük 8.5 yıllık bir dönemi kapatırken yeni bir döneme de işaret etmektedir. Geride bırakılan 8.5 yıl ne ektiysek onu biçeceğimiz bu yılki kavuşum çok kadersel etkileri ve önümüzdeki 1 yıllık süreçte yaşanacak büyük değişimleri de tetikleyecektir. Bu 1 yıllık süreç içinde çok fazla majör olaylar yaşayabiliriz, liderler ile ilgili kadersel değişimler, ekonomik alanda zorlanmalar gibi etkileri mevcuttur.

Günümüz Astronomi Biliminin, Sirius Yıldızının bağlı bulunduğu takımyıldızına, gökyüzündeki görünümünden dolayı “Büyük Köpek Takımyıldızı” adını vermişlerdir.
Aynı şekilde Türklerin uzaydan gelen bir ışık huzmesinin içinden çıkan Gök-Kurt’u binlerce yıl önce ataları olarak göstermeleriyle bilinmektedir. Bu benzerlik sadece Türklerde değil birçok toplumun mitolojisinde ve kültürlerinde de bulunmaktadır. Roma mitolojisinin en temel sembollerinden biri, iki küçük çocuğu emziren “Kurt”tur. Eski Mısırlılar takvimlerini, Güneş kadar parlak, görülmeyen ve “bedenlerini ölüm olayı ile terk eden ruhların gittikleri yer” diye nitelendirdikleri bu yıldızı esas alarak hazırlamışlardır.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emriyle 5 Aralık 1927’de tedavüle çıkan ilk paranın üzerinde de kurt amblemi yer alır. Eski Türk Ezoterik tradisyonlarına göre Sirius tanrının ışıklı ülkeleri olan gök ile yeryüzünü birleştiren kutsal bir kapıydı. Sirius ruhlar alemi ile ölülerin yaşadığı maddi alemin sınır kapısıydı. Tanrı ile insan arasındaki kapı olarak görürlerdir ve tanrı tüm iyiliklerini Sirius üzerinden insanlığa gönderdiğine inanılırdı. Bütün bunlardan Sirius sisteminin galaktik sevk ve idare merkezlerinden biri olduğu dünyamızın yönetimi ve tekamülünde bir devre, hatta günümüzde de Sirius kozmik kültürünün hakim olduğu anlaşılıyor.

Sirius yıldızı (Şi’ra) Kur’an da adı geçen tek yıldız olup, kendisinden 53. Sure olan Necm (Arapça’da Yıldız demek) suresinde söz edilir.
Şi’ra’nın Arapça’da anlamı hem Şi’ra yıldızı hem de şuurlanmadır. Söz konusu yıldızdan surenin;
“9. Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı.
49. Doğrusu Şi'râ yıldızının Rabbi O'dur” ayetleriyle, söz edildiği görülmektedir.


Allah bize işaret etmektedir. Eski metinlerde bu işareti görüyoruz.
72 yılda bir 1 derece alan Sabit yıldızlar, dünya üzerinde çok ciddi olaylara sebep oluyor. Değişimleri görebiliyoruz. Güneşten kat kat büyük ve güneşten 8 ışık yılı uzaklıktaki sistemimizin dışında olan Sirius’un boylam derecesinde güneşle kavuşumuyla, 1 yıllık dönem içinde neler olabileceği belirlenir.

Sodep günleri her zaman önemli ve özeldir bu sebeple bu gün ve takip eden 3,4 günlük süreçte bol bol iyilik yapın, yardıma ihtiyacı olanlara elinizi uzatın, sokak hayvanlarını besleyin, bu sıcak dönemde bir kap su veya bir kap mama bırakın. Sadece insana değil doğaya yatırım yapın, çiçek ekin, fidan ekin. Ezcümle iyilik yapanın terazisi hafif olacaktır. İyilik yapana zarar verilmeyecek aksine fitne ve fesatlığa karışanların bedellerini ağır şekilde ödeyecekleri bir senelik bir zaman bizi bekliyor.

 
Sevgiler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Çisel Akın Arşivi