Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

BABALARIMIZ HER KOŞULDA DESTEKÇİMİZ

BABALARIMIZ HER KOŞULDA DESTEKÇİMİZ

Babalarımız canlarımız çınarlarımız varlığımız atamızdır onlar. Biz çocuklar için bambaşkadır “baba” kelimesinin anlamı.

Düştüğümüz zaman anne diye bağırdığımızda hep bilirdik arkamızdan babamızın koşup geleceğini ve bizi yerden kaldıracağını. O’na duyduğumuz güvenle adım atarız her zaman. Biliriz ki başımız sıkıştığında babamız hep arka çıkacaktır bizlere.

Annemiz her zaman başımızın tacı babamız gönlümüzün yoldaşıdır. Annemiz duygusal yanımız babamız mantığımız olmuştur hep. Özellikle biz kız çocukları için “baba” kelimesinde çok özel anlamlar saklıdır. Bir kızın sevdiği ilk adamdır ve bundan sonra tanıyacağı tüm erkekleri babamız gibi olsun bekleriz. Benim babam gibi ise her baba sırdaştır derttaştır, arkadaştır. Ağlarsın, kavga edersin, gezilere gidersin, mesleğine göre ona yardım edersin, o olmak istersin. Erkek çocukları babalarını taklit ederken ben annemi de babamı da taklit eden olmuşumdur hep.

Doğumhane kapısında annemiz içerde iken babamız dışarıda bizim doğumumuzu heyecanla bekleyen, dünyaya gelişimizle birlikte omuzlarına sorumluluklar yüklenen ve hiçbir zaman bu sorumluluklardan şikayet etmeyen; aksine bütün zorluklara rağmen severek of demeden her isteğimizi yapan “canımız babalarımız” her gününüz kutlu olsun. Bizim için yaptıklarınız bizlere gösterdiğiniz fedakarlıklar her şey için sonsuz teşekkür ederiz. Onların tek isteği bizim mutluluğumuz, bir gülüşümüz, hayata karşı zaferlerimizdir. Üzüldüğümüzde ne kadar saklasak da hissedilendir baba demenin anlamı.

Hayatta bizi en çok seven iki kişiden biridir babalarımız, gözyaşları çok nadir akar ama benim babamın gözyaşı hep seldir ağlarız birlikte o özler anasını bana söyler özlemini ne kadar baba olsa da o da evlattır çünkü. Kızını gelin eder, oğlu için gelecek planı yapar bunları düşünürken gördüğümüz o küçük ıslaklık içinde çağlayan koca bir pınardır aslında. Aslında nedir bilir misiniz? Bizlerin arkasından her şeye ağlayan annelerimizden çok babalarımızın titrek elleri, dile gelmeyen ama konuşan gözleri, nemli bakışları kalır hep geride. Benim için çok derindir ağlayan bir baba gördüğüm zaman ki an. Çünkü benim babam hala çocuk kalbi ile yaşar dünyayı. Erkenden büyümüştür.

Hiç dikkat ettiniz mi bir baba daima her zaman en uzağa bakar dalar susar neyi düşündüğünü sorduğumuzda dalmışım der. Babalarımızın her zaman bizlerin üzerinde bir sorumlulukları vardır.

Baba dediğimiz zaman bizi saran kocaman bir sevgisi vardır üzerimizde, bizi koruyan, kollayan, kendi adıma. Ne yapsak bizi terk etmeyeceğini güveni hep içimizi ısıtan, en iyi arkadaş, en hassas kalp kırıklarımızdır babalarımız. Ama her koşulda kalp atışımız kanımızdır canımızdır babalarımız. Güçlü, kararlı, benim babam yumuşak bakışlı, ama sert bakışlıda olsalar koruyucu, güvenilir tanıdığımız ilk adam gibi adamdır. Babalarımız iyi ki varlar. Baba olanlar olmak için sıra bekleyenler belki olamamışlar vardır illa ki doğurmak değildir ki evlat sevgisini yürekte hissetmek baba gibi kollamak isteyenlerinde babalar günü kutlu olsun. Var olun sağlıklı olun. Haydi o zaman fırsatınız varken arayın babalarınızı. Seni seviyorum baba deyin korkmayın o söylemese de zaman artık söyleme zamanı eskilerde kaldı o içinden sevmeler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi