Dilanur Betül Devir

Dilanur Betül Devir

Karşılık beklenmeden yapılan iyilikler

Karşılık beklenmeden yapılan iyilikler

Bu dünyada insan ektiğini biçiyor. Güzellikler ekersen, onu besleyip büyütürsen güzelliklerle, iyiliklerle ödüllendirileceksin. Aksi durumda da kötü tablo ile karşı karşıya kalacağımız bir aşikardır.

Yaşadığımız dünya, zaman zaman bizi her şeyin bir karşılığı olduğuna inandırabilir. Ancak bazen, karşılıksız iyilik ve dürüstlük, insanın en büyük serveti olabilir. İşte bu noktada, etme-bulma dengesinin ötesine geçip, içtenlikle ve samimiyetle yaşanan bir dünya yaratmak, asıl değeri oluşturur.

Çoğu zaman, insanlar bir şeyler yaparken karşılık beklemezler. İçlerinden gelen samimi bir duygu veya bir vicdan sesiyle hareket ederler. Bu, etme-bulma dengesinin ötesinde, insanın kendi içinde taşıdığı değerlerin ve insanlık duygusunun bir yansımasıdır.

Birine yardım etmek, bir gülümsemeyle birine umut vermek veya sadece dürüst ve samimi olmak, karşılıksız iyiliklerin birer örneğidir. Bunlar, her zaman ödüllendirilmeyebilir veya görünür sonuçlar doğurmayabilir, ancak bu tür eylemler insanın iç huzurunu ve kendini iyi hissetmesini sağlar.

Dürüstlük, insan ilişkilerinde temel bir taştır. Karşılıksız olarak doğruyu söylemek, güveni ve saygıyı sağlamlaştırır. Bazen doğruluk, birinin duymak istediği şey değil, ancak en değerli şeydir. Dürüstlük, bir toplumun ve ilişkilerin sağlam temellerini oluşturur.

Bu dünyada, etme-bulma dengesinin ötesinde, birbirimize karşılıksız olarak yardım etmek ve destek olmak, toplumsal dayanışmayı güçlendirir. Karşılıksız iyilik, insanların birbirine duyduğu saygının ve sevginin bir göstergesidir.

Her zaman her şeyin bir bedeli olmadığını hatırlamak önemlidir. Karşılıksız iyilik ve dürüstlük, insanlığın en güzel ve değerli yanlarını ortaya çıkarır. Unutmayalım ki, gerçek değer karşılıksız verilen değerlerde saklıdır. Gelin biz de iyilik tohumları ile yeşertelim dünyamızı. Bakın o zaman herkes daha mutlu olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilanur Betül Devir Arşivi