Dilanur Betül Devir

Dilanur Betül Devir

Bağımlılığın Yeni Yüzü: İnternet

Bağımlılığın Yeni Yüzü: İnternet

Ne yazık ki çağımızın vebası haline geldi. Herkesin, her evin, her ailenin en büyük sorunu oldu. Neden bahsettiğimi anlamışsınızdır. İnternet…

İnternet bağımlılığı, günümüzde giderek artan bir sorun haline geldi. Teknolojiyi, teknolojik gelişmeleri takip etmek, ondan yararlanmak çok iyi ancak bunun bir bağımlılık haline gelmesi üzücü, can sıkıcı hatta büyük bir problem…

Günümüzün hızlı teknolojik gelişmeleri, hayatımızı birçok açıdan kolaylaştırırken, aynı zamanda yeni tür bağımlılıkların kapısını aralıyor. İnternet, bilgiye anında erişim, iletişim olanakları ve eğlence dünyası sunan bir araç olarak, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, bazılarımız için bu araç bir tür bağımlılığa dönüşebiliyor.

İnternet bağımlılığı, kişinin interneti kontrolsüz bir şekilde kullanma isteği ve bu kullanımın kişisel, sosyal, iş ya da eğitim hayatına olumsuz etkiler yaratması durumunu ifade ediyor.

İnternet bağımlılığının tanımlanması, belirtileri, etkileri ve mücadele yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sunarak bu konuya daha derinlemesine bakabilirsiniz. Unutmayın ki internet bağımlılığı, ciddi bir konu olabilir ve profesyonel yardım gerektirebilir.

Buraya kadar tamam. Bağımlılık noktasında ele alınacak profesyonel destek de ortada. Ancak bize düşen, çocuklarımızın bu çağın vebası olarak tanımladığımız bu illetin elinden nasıl kurtaracağız. Peşinen söyleyeyim ilgi ve sevgiyle. B ir evde anne ve baba çocuklarla değil de Tiktok ile Facebook ile, Twitter ile ya da diğer sosyal medya kanallarıyla ilgileniyorsa o ailenin çocukları da mutlaka bu yolda ilerleyecek hatta meşguliyet ve alınan haz göz önüne alındığında bunu çok şiddetli yaşayacak. Çocuğun internete harcadığı zaman her geçen gün artacak. Sonucunda da ya obez ya toplumdan soyutlanmış, sanalda yaşayan, o alemin bir ferdi gibi davranan acayip bir nesil ortaya çıkacak. Gelin önce kendimizi düzeltelim sonra da çocuklarımıza ilgi ve sevgi gösterip onları çağın vebasının elinden kurtaralım. Yarın çok geç olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilanur Betül Devir Arşivi
SON YAZILAR