Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu

Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu

Bereketli Hilal’in Sismik ve Siyasi Fay Hatları

Bereketli Hilal’in Sismik ve Siyasi Fay Hatları

İnsanlığın, siyasi tarihi ortalama 6 000 yıldır. Bunun 5000 yılı Bereketli Hilal’in mutlak üstünlüğü yani Başat Güç’lüğüyle geçmiştir. Şu anda insanlık, bu medeniyet üzerinde bulunmaktadır. Medeniyetin başlangıç tarihi ve yeri olan Bereketli Hilal, Farsça, düz anlamına gelen, Erağ yani Irak’ın Bağdat’tan Basra/Pers Körfezine kadar uzanan bölgede, halen harabeleri bulunan Sümerlerin Ur ve Uruk gibi 30 civarındaki şehrinden başlamaktadır. Bu şehirlerin arasında, tarihte ilk kez sulu tarım, evcil hayvancılık, yerleşik hayat, bunların kurumsallaşması için hukuki ve bunu uygulayan siyasi kurumlar oluşturulmuştur.

Akdeniz, Hazar Denizi ve Basra Körfezi’nin arasında İnsanlığın anavatanı olan, Bereketli Hilal; Doğu Anadolu’nun soğuk yağmur ve kar suyunu, Toros Dağlarının vadilerinden, Fırat ve Dicle nehirleriyle çorak ve kurak Mezopotamya’yı içirdirdikten sonra Basra’ya; Hilal’ın Batı ucu ise Afrika’nın can damarı olan Nil nehriyle Akdeniz’e dökülmektedir. Kızıldeniz’in de Süveyş kanalıyla birleştirildiği (1869) Mısır’ın bereketli kuzeyinden başlayarak, en güzel yemeklerin ve alfabenin doğduğu Lübnan-Hatay hattından Toros dağlarına ve oradan da 1200 km doğuya dönerek Zağros dağlarından hilal gibi eğilerek, Basra Körfeziyle birleşen Hilal’in iki ucunun arasında kalan alan, tarihin başlangıç noktası medeniyetin beşiği olan Bereketli Hilal’dir. Üstündeki maddi-manevi kültürel değerler, stratejik konum, güneş, boğazlar, Dünyadaki gaz ve petrollerin yarısından fazlasına sahip olan Bölge, en az beş bin yıllık dünyanın medeniyet merkezi olmuştur. Bu medeniyet depremler, Batı ve Batı’nın yönlendirmesiyle Bağdat’ı yakan Moğollarla sarsılmıştır.

Avrupa’nın son iki asırlık küresel hâkimiyetiyle bölgenin adı Middle East, yani İngiltere’ye göre Orta, Yakın ve Uzak olarak doğuya doğru yapılan tanımlamada Orta Doğu kavramı İngiliz gibi düşündürüldüğümüz için, Arapça daha önce Ceziretül Arap olan bölge Şark’ül Evsat, Türkçe Ortadoğu, Kürtçe Rojhılata Nafin, Farsça Khavar-e Miyan olarak tanımlanmaktadır.

Asya, Avrupa ve Afrika’nın kavşak noktası olan Bereketli Hilal’in, tıpkı alttaki kıtaların hareketi gibi üstü de hareketlidir. Burada asla, güç boşluğu olmaz. Bu nedenle 5 İmparatorunu Fırat’ın Doğusuna gömen Roma senatosunda, “Fırat’ın Doğu’suna gitmeyelim” tartışmalarına; “Siz, gitmezseniz onlar gelir” diyen, 6. İmparator da Fırat’a gömülür. Bugüne kadar görülmektedir ki; bir yanardağın etrafından kopamayan insanlar gibi bu kanlı ve bereketli topraklar insanların can damardır. Kelebeğin alevle dansı gibidir burası. Çünkü dünya hâkimiyetine giden Kirus, Darius, İskender, Cengiz, Timur, Yavuz, Napolyon, Bush ya da Putin gibi fatihlerin yolu bölge içinden ya da dışından ama mutlaka buradan geçmektedir. Büyük Oyun’un (Great Game) başlangıç noktası burasıdır. Ancak Batı Dünyası, İskender, Roma, Haçlı Seferleri ve 1900’den günümüze kadar Bereketli Hilale dört sefer düzenlemişse de hala kalıcı olamamıştır. Bir asırlık bir işgalden sonra Selahaddin-i Eyyubi’nin 1188’de yıktığı Kudüs ve Antakya Haçlı Kontluğu gibi İsrail’in yıkılmasından endişe duyduğu için Bereketli Hilali sıkı iç çatışmalar ve elindeki korkunç teknoloji ile kontrolde tutmaktadır.

Bugün Mısır, Türkiye ve İran tarafından içerden kontrol edilen bölgenin fay hatlarını Putin ve Biden dışardan kontrol etmekte, Çin de koklamaktadır. Bu bölge gelecekte de ekonomik, kültürel, stratejik ve siyasi fay hattıdır. 21.yy’da da burayı kontrol eden Dünyayı kontrol eder.

http://cdn0.vox-cdn.com/assets/4224127/fertile_crescent_textbook.jpg https://ifestos.edu.gr/2016/02/26/max-fisher-40-maps-that-explain-the-middle-east/

Bereketli Hilal’in Kontrol Araçları

Büyük İskender, hocası Aristo’ya (M.Ö/330) : "Zapt ettiğim topraklardaki insanları tahakkümüm altında tutabilmek için neler yapmalıyım?" diye bir soru sorar ve şıkları da şöyle sıralar: 1- Ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim? 2- Ülkenin ileri gelenlerini hapse mi atayım? 3- Ülkenin ileri gelenlerini kılıçtan mı geçireyim?

Aristo’dan şöyle cevap gelir: 1- Sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar.2- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar. 3- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar. Aristo, çözüm olarak şu tavsiyede bulunur: “İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin. Birbirleriyle savaşınca, hakem olarak kendini kabul ettireceksin. Ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın!”

Bereketli Hilal iki türlü kontrol altına alınmıştır: İnsan eliyle yapılan Sosyolojik ve bugüne kadar ilahi olarak bildiğimiz jeolojik fay hatlarından kaynaklanan afetler. Ancak gelişen teknoloji ile tıpkı medeniyetler gibi fayların da çarpıştırılabildiği görülmektedir.

Bugün bu coğrafyayı iki yüzyıldır, Batı Dünyası siyasi ideolojiler, terör, iç savaşlar, komşu savaşları ve darbelerle kontrol etmeyi başarmıştır. Bereketli Hilal, bu nedenle belalı hilal olmuştur. Bu coğrafyanın Mısır, Türkiye ve İran gibi üç büyük ülkesi de en az iki yüzyıldır frengi hastalığı gibi sorunlarla boğuşmaktadır.

Bugün Maraş depremine, Uluslararası haber ajansları, Türkiye-Suriye Depremi demektedir ve aşağıdaki sorular kafamda çılgınca dolaşmaktadır:

  • Simsonlar, Türkiye bayraklı gemiye rota KAHRAMANMARAS diyor. Bunların çizgi filmleri daha önceki konularda doğru çıkmıştı. Burada da olabilir mi?
  • Frank Hoogerbeets 7,5 depremini yer ve şiddet olarak da doğru bilmiştir.
  • Depremden günler önce Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya ve İsviçre neden İstanbul’daki konsoloslukları kapattılar? Elçilikler de de benzeri durum var mı? Adana’daki ABD Konsolosu deprem sırasında orda mıydı? ABD ve İsrail de benzeri davranmış mıydı? Bu ülkeleri araştırmak lazım?
  • Bugüne kadar görülmeyen art arda iki deprem normal midir? Neden bir savaş ve/ya depreme karşı İstanbul nüfusunun ve sanayisinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmıyor?
  • ABD savaş gemisi ve Kâğıthane depremi HAARP ile ilişkili mi?, Yunanistan’la dayanışma içinde olan ve Irak’ı yıkan G.W.H Bush’un adını taşıyan ve İskenderun’a doğru gelen ABD uçak gemisi ne anlama geliyor? ABD donanmasının depreme neden Akdeniz’deki korkunç bomba testine ait videolar Doğru mu?
  • Neden asker olaya iki gün sonra müdahil oldu? Başka yerde de mi bu felaket bekleniyordu?
  • TP’ye ait olsa bile petrol kuyusunun yandığı iddiaları doğru mudur?
  • Yazın Hatay ve Batı Anadolu’da sebebi hala bilinmeyen orman yangınları gibi bu olaylar komplo olsa da fay hatlarına sismolojik müdahale iddiaları doğru mudur?
  • Depremden birkaç saat önce Maraş’ta kışa göre oldukça güzel olan hava birden felakete dönüşmüş ve her tarafı aydınlatan ışık ve dağa inen korkunç patlama.
  • Rus Duma milletvekili Fedorov'a göre ABD "sismolojik silahlar" ayarını açıkça abarttı, çünkü son iki gün içinde dünya çapında 4'ten büyük 241 deprem kaydedildi derken https://deita.ru/article/531522#bounce © DEITA.RU, Romanya Senatör, Diana Iovanovici .... “Deprem Yapay diyor. Bunun sebebi Türkiye’nin bağımsızlık çabaları ve ABD’yi dinlememesi ve Jeolojik bomba kullandılar ”..
  • Suriye’de çok sayıda silah denemesi yaptılar, bu da bir deneme olabilir mi?

Unutulmasın ki ne olursa olsun her şey, önce Allah’ın levh-i mahfuzunda kitabında yazılmıştır ve O’nun izni olmadan kuru yaprak bile düşmez.

Bereketli Hilal Depremi

Bugüne kadar en az üçü (1114, 1513, 1874) kıyamet olarak tanımlanan Maraş depremi Afrika, Arabistan ve Anadolu’nun 3 metre Güneybatı’ya yani Afrika ve Arabistan’a doğru kaydığı bu bölgede meydana gelmiştir. Bu fay hattı, aynı zamanda sosyolojik, siyasi ve tarihi anlama da gelmektedir. Bugün Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremdeki korkunç faturanın en az beş sebebi vardır:

  • Fay hatlarında şehirlerin kurulması
  • Binaların deprem ve bina yönetimlerine göre yapılmaması
  • Siyasi ve Bürokrasi sıkıntılar
  • Yerel yönetimlerin ve Bakanlıkların bunu kontrol etmemesi
  • En önemlisi halkın bu konuda kısa vadeli ve basit düşüncesi

Günümüzden yaklaşık 2500 yıl önce yaşayan Bereketli Hilal’in ünlü Babil Kralı, Hammurabi tarihin en eski yazılı yasalarını yürürlüğe koyan insandır. İnsanlığın ilk medeniyet ürünlerinin yerlerinden çalınarak sergilendiği hırsızlık merkezlerinden biri olan Paris’de bulunan 2 metrelik bazalt anıtın 282 maddesinin bazıları şöyledir:

5. Madde: “Bir yargıç bir davaya bakıp bir karara varırsa, hükmünü yazılı olarak sunar; daha sonra verdiği kararda bir hata ortaya çıkarsa ve bu kendi hatasından kaynaklanırsa o zaman davada onun tarafından kararlaştırılan para cezasının on iki katını öder ve halka ilan edilerek yargıçlık makamından el çektirilir ve bir daha asla yargıçlık icra etmek için oraya oturamaz.”

25. Madde: “Bir evde yangın çıkar ve oraya yangını söndürmeye gelen bir kimse evin sahibinin malında göz gezdirip evin sahibinin malını alırsa kendisi de aynı ateşe atılır.”

229. Madde: “Bir inşaatçı her hangi bir kişi için bir bina inşa eder ve bu binayı uygun bir şekilde yapmazsa ve onun inşa ettiği bina yıkılıp sahibini öldürürse inşaatı yapan öldürülür.”

Biz binalarımızı sağlam yaptıktan sonra normal bir deprem bile rahmettir. Ancak bu depremden şüphem ediyorum. Bana normal gelmiyor. Kızılderililer şöyle der: “Bir derenin üzerinde iki kurbağa kavga ediyorsa bilin ki az önce oradan uzun bacaklı bir Beyaz Adam yani İngiliz geçmiştir.” Aynısını Afrika ve Avustralya yerlileri de söyler. Şeytanı da beyaz olarak tarif ederler. Bizim için de geçerlidir.

1918 yılına kadar Bereketli Hilal’de, birbirinden farklı en az 20 dil, din ve ırk yaşamaktadır. Kimse kavga etmiyordu ve Müslümanlar, bunları 1514-1914 arasında barış (Pax-Ottoman) içinde yaşattı. 1950 yılında kadar dahi Bağdat’ın 140 000 kişilik nüfusunun üçte biri Yahudi idi. Aynı durum Endülüs, Şam, Diyarbekir ve İstanbul’da da vardı. Ermeniler milleti sadıka idi. Batı, bu bölgeye gelinceye kadar iç kavgalar yoktu.

Bugün Suriye bile beş parçaya bölünmüş, bir milyon insan öldürülmüş, Halep ve Musul yakılmış ve nüfuslarının yarısı kırılmış, kalanı mülteci olup Ege sularında sürüklenmekte ve komşular birbirine saldırmış durumdadır. Irak daha önce aynısı süreci yaşadı ve Bağdat müzesi, şeytanın sözcüsü D. Rumsfeld’in özgürlüğü adına yağmalandı. Sümer tabletleri ise ABD tanklarına koruma duvarı yapıldı ve hazineleri kamyonlarla Batı’ya kaçırıldı.

Kısaca Bereketli Hilal’in iç tarafı ne kadar bereketli ise bunu kuşatan Lübnan, Amanos-Cebeli Ekrad, Toros ve Zağros Dağları aynı zamanda en büyük deprem fay hattıdır. Ancak deprem değil bizim dikkatsizliğimiz ve birbirimizin kıymetini bilmememiz bizi yıkar.

La Galibe İLLALLAH diyoruz. Afganistan ve Afrika’dan gelen mazlumların parası ve mazlumların duasıyla ilmi ve imanımızı birleştiğimizde BEREKETLİ HİLAL’in şehirlerini bir zincirin halkaları gibi yeniden kuracağız. Tarih bunun şahididir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu Arşivi