Fahrettin Damga

Fahrettin Damga

AK Parti Kongresi ve anlattıkları

AK Parti Kongresi ve anlattıkları

AK Parti hafta içi yaptığı 7. Olağan Büyük Kongre’ye kendisini 2023’e götürecek yolun taşlarını döşedi. Kadrosunu yeniledi.

MKYK üye sayısı 50’den 75’e çıkarıldı. Yetmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan 35 yedek üyenin de asil gibi çalışacağını söyleyerek istikameti verdi.

47 yeni isim var MKYK listesinde. Dengeli ve tüm Türkiye’yi ve ttüm kesimleri kapsayan dolu dolu bir liste. Biz ihmal edildik bir toplum kesimi çıkmadı. Çeşitlilik açık seçik hissediliyor. Vazgeçme değil de vefa ağırlıkta gibi.

Meclis görevinden parti görevine geçen, parti görevinden Meclis görevine geçenler var. Ak Parti’nin bugüne kadar rakiplerinin beklediği ölçüde yıpranmamasının sebebi olan “değişim” tüm hücrelerde etkili.

Elbette gençlik de var.

Bugüne kadar Erdoğan’ın MKYK’ya almaktan vazgeçmediği üç  isim var. Hayati Yazıcı, Ömer Çelik ve Öznur Çalık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti’deki ölü toprağını üzerinden atma hamlelerinden biri de Başkanvekili sayısının ikiye çıkarılmasıydı.

Artık Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş Ak Parti’nin Başkanvekilleri. Gerçi bakıldığında Binali Yıldırım’ın listedeki etkisini görmemek mümkün değil. Belli ki Binali Yıldırım bir anlamda Erdoğan adına Ak Parti’nin direksiyonuna geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’nin yaptıklarını anlatarak başladı. Bugün kanıksandığı için üzerinde durulmayan liste say say bitmeyecek cinsten. Yapılamayanları açıklasa daha az süre alırdı.

Erdoğan’ın kongre öncesinde konuşmasının manifesto niteliğinde olacağını ilan etmişti. Konuşmasına baktığımızda en önemli başlığın yeni anayasa olduğunu gördük. 2022’nin ilk çeyreğinde gündemimizde olacağını da ifade etti Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Malum, millet olarak içimizdeki en büyük yara yeni, demokratik ve sivil bir anayasa. Üzerinde çok değişiklik yapılmış olsa da yürürlükteki anayasamızın ruhu darbeci.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa için tüm siyasi partilere de çağrıda bulundu. Bakalım bu çağrısı karşılık bulabilecek mi? Yoksa herkes kendince bir metinle mi halkın karşısına çıkacak?

Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa için oy sayısı yetmiyor. Nasıl bir yöntem, nasıl bir yol izlenecek gelecek günler gösterecek bize. Fakat her halükarda sayı yeterli olsa bile halkın onayına sunulacak görünüyor. Erdoğan da bu konudaki kararlılığını ifade etti.

Yeni dönemde Ak Parti ve dolayısıyla hükümetin yeni dönemde daha çok aile, eğitim ve kültüre eğileceğini net olarak ortaya koydu Erdoğan. Oysa değil hükümet, millet olarak özellikle internet ve sosyal medyanın yıkıcı etkisinden çocuklarımızı uzak tutabilmek odak noktamızda olmalı. Çocuklarımızı korumak için el birliği yapmalıyız. Tehlike o kadar büyük ve etkilerini yaşamaya başladık

Bizim ne kadınlarımızı ne de çocuklarımızı korumak için dışarıdan gelen metinlere de ihtiyacımız yok. Bizim kadim medeniyetimizin temel taşları olan varlıklarımızı yine en iyi biz koruruz. Kongre konuşmasında bu yönde bir irade olduğunu gördük.

Dolara altına yatırım yapan vatandaşlarımızın birikimlerini yatırıma yönlendirmeleri çağrısı da yaptı Cumhurbaşkanı. 200 Milyar Dolar’lık bir döviz mevduatı var bankalarda. İnanılmaz bir rakam.

Çağrı karşılık bulur mu bilinmez ama milletin ekonomik saldırı karşısında kendini altın ve dövizle koruma altına alma kaygısı dönüp dolaşıp çarşı pazarda yine kendini vuruyor.

Ne doğuya ne batıya sırtımızı dönme gibi bir lüksümüz yok dedi Erdoğan. Hem Türkiye’nin stratejik pozisyonu hem de medeniyet iddiası bunu dikte ediyor. Doğu ve Batı medeniyetleri arasındaki köprü pozisyonu ile Türkiye’nin daha da güçleneceği kesindir.

 

Kadim coğrafyamızı taban alarak tüm dünyayı hedefleyen bir medeniyet inşası sadece Türkiye için mümkündür. Geçmişte bunu yapan ceddin torunları bir kez daha başarabilir. Mesele ortaya irade koymakta. Zaten son dönemde ülkemizde yaşadıklarımızın tamamı bu kutlu hedeften bizi alıkoymak için.

2023 sonuç değil başlangıç ve 2071 hedefine giden yolun başı. Ak Parti ve MHP Kongreleriyle o yürüyüş için ilk adımları atacak kadrolar belirlendi.

Şimdi sıra o yürüyüşü doğru istikamette ve kararlılıkta başlatmakta ama ille de milletle beraber.

Haydi Bismillah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fahrettin Damga Arşivi