Fahrettin Damga

Fahrettin Damga

Ümit Özdağ’ın ithamları ve İyi Parti

Ümit Özdağ’ın ithamları ve İyi Parti

Ümit Özdağ İyi Parti’den zehir zemberek sözlerle istifa etti. Neler söyledi neler. Tabir-i caizse açtı ağzını yumdu gözünü.

Gerçi Ümit Özdağ istifa etmese partiden yeniden ihracı için çalışma başlatılmıştı. Bir anlamda iki tarafta gemileri yakmıştı.

Peki partisinden istifa ettiğini ilan etmek için düzenlediği basın toplantısında neler söyledi Özdağ?

Adım adım gidelim

İsim isim saydığımızda başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu hedefe koydu. Genel Sekreter Uğur Poyraz’ı da atlamadı.

Son kongrede kendisinin de isminin bulunduğu üzeri çizilecekler listesini Meral Akşener’le birlikte Koray Aydın’ın hazırladığını ve listeden haberi olmadığını söyleyen Akşener’in yalan söylediğini iddia etti.

Koray Aydın’ı ise ‘’Partide para sayanlar var onların Anayasa Mahkemesi’nde nasıl beraat ettiklerini biliyoruz’’ sözleriyle hedef aldı.

‘’İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçek.’’ diyen Özdağ Genel Başkan Meral Akşener'in de bunu bildiğini söyledi. Özdağ, "İYİ Parti, kuruluş amacından uzaklaşmıştır. Tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin yerine gelen 30 Ağustos'u 'bütün Türkiyelilerin bayramı' diye kabul eden FETÖ'cü zihniyettir.  İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen devam etmektedir.’’ diye konuşurken İyi Parti için bir ‘’Fetö Partisi’’ demediği kaldı.

Özdağ daha da ileri giderek Genel Başkan Akşener’in parti içindeki Fetö sızması ile mücadelesinden rahatsız olduğunu iddia ederek ‘’FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiş.’’ diye konuştu.

İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girmesi yönünde bir rapor hazırlayarak Akşener’den bu yönde bir talepte bulunduğunu ama kabul edilmediğini söyleyen Özdağ, İyi Parti’nin CHP’nin uydu partisi haline getirildiğini söyledi.

İyi Parti yöneticilerini ise ‘’Eleştirilerim parti yöneticilerini rahatsız ediyor, bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza İYİ partiyi aşağılayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Çanakkale Belediye Başkanı’na kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin kanıtı var" sözleriyle sert şekilde eleştirdi.

HDP’nin Kars Belediye Başkanlığı’nı Akşener’in İYİ Parti adayını tüm uyarılarına rağmen çekmemesi sayesinde kazandığını da iddia eden Özdağ, ‘’ Ben Akşener'den nasıl gizli bir anayasanın içinde olduklarının hesabını sordum. Yetkili üyelerden habersiz bir şekilde HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır.’’ diyerek bir kez daha bölücü anayasa çalışması yapıldığını ifade etti. Bölücü anayasa çalışmasına dair 64 saatlik kayıt olduğunu ve bu kaydın bir kısmını da kendisinin izlediğini anlattı.

Bölücü anayasa çalışmasına İyi Parti adına katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan’ın konuyla ilgili bir yalanlama yapmadığını, açıklama da yapmadığını, kendisi adına Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun açıklama yaptığını söyledi.

Partiden milliyetçilerin tasfiye edildiğini ve bunun hesabını günü gelince en ağır şekilde soracaklarını da söyledi Özdağ.

Meral Akşener ise onca ithama cevap olarak ‘’Sayın Özdağ’a siyasi hayatında başarılar diliyorum. Prensip olarak ayrı yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, hakaret etmek gibi bir tavrım olmadı. Halk milletin huzuruna çıkan herkesi tartacak. Temel hakem millettir kendisine hayatta başarılar diliyorum.” diyebildi.

Belli ki daha önce ‘’bölücü anayasa’’ tartışmasında uyguladığı fırtınayı susarak atlatma stratejisini deneyecek.

Fakat görmezden gelerek bu fırtınayı atlatabilir mi bize zaman gösterecek.

Ümit Özdağ’ın bundan sonra ne yapacağına dair ilk iddia parti kuracağı yönünde. İkinci iddia ise hemen hemen aynı saiklerle CHP’den ayrılan ve Memleket Partisi’ni kuracak olan Muharrem İnce ile hareket edeceği yönünde.

2023 öncesi siyaset sahnesi çok hareketli ve sıcak.

Bugünkü hazırlıkların sonucunu ancak 2023’te alabileceğiz. Bakalım neler olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fahrettin Damga Arşivi
SON YAZILAR