Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

10 Kasım 193∞

10 Kasım 193∞

Maksat bizim yaşamamız değil, maksat milletin yaşamasıdır.

Bütün ümidim gençliktedir, diyen atamızı anıyoruz bugün. 83 yıl oldu ama biz hiç görmediğimiz, yaşamadığımız o zamanlardaki duyguları yaşıyoruz. Geride bize bıraktığı mirasını, sözlerini hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Yeni nesle Atatürk’ü öğretiyoruz. Pazartesi sabahları soğuktan dizlerimiz titreye titreye söylediğimiz İstiklal Marşı’nı anlatıyoruz, bağımsızlığımızın simgesini, önemini vurguluyoruz. Her eğitim öğretim yılı başladığında, her 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim geldiğinde anlatmaya, hatırlatmaya devam ediyoruz. Milli değerlerimizi, bu ülkenin hangi emeklerle hangi savaşlarla alındığını anlatıyoruz, uğruna ölen şehitlerimizi anıyoruz. Ardımızdan gelen nesle takip edeceği tüm adımları tek tek gösteriyoruz. Vatan sevgisini küçücük yaşlarında aşılıyoruz. Ve bunu vatani görevimiz olarak bilmeye de gururla devam ediyoruz.

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.

10 Kasım’da sabahında 09.05’te dinlediğimiz siren sesinin, tüm gücümüzle okuduğumuz İstiklal Marşının ardından gelen duygu seline kapılmaya devam ediyorum her yıl. Hâlâ o sıralardaymışım gibi bir hisle. Ve her izlediğimde aynı duygu seline kapılmaya devam ediyorum Sarı Zeybeği. Ve bazı duyguları hiç kaybetmemiz gerektiğine inanıyorum.

10 Kasım 193∞

Fikirler Ölmez…

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi