Fikret Coşar

Fikret Coşar

KONVOY ZULMÜ

KONVOY ZULMÜ

Birileri kendi düğünlerinde eğlenebilir hakkıdır da. Bu mutlu gününü eşiyle dostuyla paylaşmalı. Buraya kadar tamam ve fakat bu eğlence başkalarına eziyet ve zulüm olmamalı.

Düğün yapacağım diye başkalarının haklarına riayet etmeme hakkını kimse kendisinde görmesin. Gece yarılarına kadar bangır bangır yüksek sesli müzik çalmak, gürültü çıkarmak normal bir şey mi. Hastası var uyuyan bebekler var yaşlılar var.

Gündüz de DÜĞÜN KONVOYU yapacağız diye her türlü trafik kurallarını alt üst etme hakkını kim veriyor sizlere. Trafiği tıkamak felç etmek, kavşakta araçları durdurup döner kavşağın ortasında GÖBEK ATMAK hakkını nereden alıyorsunuz. Koca koca onlarca TIR ile (Allah'tan dorseleri yok) birden konvoy yapıp PEK DE HAVALI!!! Kornalarla BANGIR BANGIR BAĞIRTIP bütün mahalleyi rahatsız etme ve hastası, ihtiyarı, uyuyan bebekleri sesten korku içinde uyandırma hakkını!!! nereden alıyorsunuz. Sesten korkudan kulaklarını tıkayıp kenara sinmiş çocukları geçerken görmüyor musunuz?

Hastane yolunu tıkayıp acil hastası olanların geçişine engel olma hakkını nerden alıyorsunuz.

Sizlerin sevinci başkalarına zulüm ve eziyet olmasın. Hani kul hakkına saygı.

Avrupa’da aynı şeyi yapan düğün konvoyu durdurulup hepsinin ehliyetlerine el kondu araçları trafikten çekildi ve ekstra da para cezasına mahkum edildi.

Memleketimizde de bildiğim kadarıyla bu yasak. Başkalarına tehlike oluşturacak şekilde araç kullanmak ve trafik kurallarını ihlal hiç bir ülkede serbest değil.

İlgililere arz ederim bu düğün asker uğurlama vb. Konvoy yapanların sıkı denetlenmesi ve kural ihlali yapanlara gerekli cezai işlemlerin yapılması.

Yoksa yapanın yanına kâr kalıyor. Başkalarına da eziyet çekmek ve rahatsızlık yaşamak kalıyor. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Fikret Coşar Arşivi