Fikret Coşar

Fikret Coşar

Maddi ve Manevi Zehirler

Maddi ve Manevi Zehirler

Yeryüzünde birçok bitki, hayvan ve bazı materyaller TOXIC /ZEHİRLİDİR. Bu zehirler çok tehlikeli ve insan sağlığına daha doğru bir ifadeyle tüm canlılar için epey zararlıdır, öldürücü etkiye sahiptir.

                   Bazı zehirlerin birkaç miligramı bile birçok insanı anında öldürebilir. Mesela arsenik; çok az miktarı bile birçok canlıyı etkiler hayat damarlarını kurutur.

                   Mısırda firavunları mumyalama işleminde arsenik kullanılırmış. Cesede arsenikle işlem yapıldığı için bakteri ve diğer mikro organizmalar cesede etki edemedikleri için ( ilişirlerse kendileri ölüyor) bu cesetler/mumyalar asırlarca şekli bozulmadan çürümeden durabilmiştir. Yani zehrin olduğu yerde başkasına HAYAT HAKKI YOK.

                   Bazı insanlarda toxic / zehir etkilidir size hayatı zehir ederler. Bu tür insanlar için sadece kendileri önemlidir, karşısındaki insanların hiç bir değeri yoktur. Diğer insanları aşağılamaktan, zehir zemberek tavır ve söylemlerle onlara eziyet etmekten zevk alan, kibirli, narsistdir bu toxic tipler. Bu tür şahsiyet(siz)leri hayatımızdan atmalı, uzaklaştırmalıyız. Hayatımızdan çıkartmazsak bu toksin tipleri ömrümüzü zehirlerler, hayatı yaşanmaz, çekilmez hale getirirler.

Bozguncu toksin, zararlı tiplemeler Kur’an’da şöyle anlatılır;

   “Dünya hayatına dair konuşması senin hoşuna giden, pek azılı düşman iken, kalbinde olana Allah'ı şahid tutan, işbaşına geçince, yeryüzünde BOZGUNCULUK yapmaya, EKİN ve NESLİ yok etmeğe çabalayan insanlar vardır. Allah bozgunculuğu sevmez. BAKARA 204,205.”

                     Bu toksin insanlar gücü, serveti, makamı vb. ele geçirdiklerinde insanlara, hayvanlara, çevreye zarar vermekten zevk alan SADİSTLERDİR. Zarar gören insan, hayvan, çevre hiç umurlarında değildir. Onlar için istatistiki sayılardır bunlar. Hiçte üzülmezler bu kayıplara. Yaptıkları kötülüklerden zevk alan kişiliksiz, insana benzer, iki ayaklı dik yürüyen, hayvandan aşağı / BELHUM ADAL tiplerdir bunlar. ( Bknz. ARAF Suresi 179. AYET)

                     Manevi zehirlere gelince TEVHİD inancına aykırı olarak Allah’tan başkasına veya Allah’ la beraber başkasına da kulluğa davet eden her şey, herkes TOKSİNDİR /ZEHİRDİR İMANINIZI BOZARLAR. Hem dünya hayatınız hem de ahiret hayatınızı mahveder, zehirlerler.

                     Tevhid inancını bozan en etkili zehir ŞİRKTİR. İmanla şirk bir arada olamaz. Birinin olduğu yerde diğeri barınamaz. Hak geldiğinde batıl zail / yok olur. Şirkin olduğu yerde de kesinlikle TEVHİDİ İMAN olamaz.

                      Toksin gıdalardan, ilaçlardan, insanlardan, fikirlerden, ŞİRKTEN kesinlikle uzak durmalıyız. Yoksa bu toksinler hem dünya hayatımızı hem ahiret hayatımızı ZEHİRLERLER. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Fikret Coşar Arşivi