Fikret Coşar

Fikret Coşar

NARİN VE ÖZGE CANLARA KIY(A)MASINLAR.

NARİN VE ÖZGE CANLARA KIY(A)MASINLAR.

"Kim, bir cana karşılık olmaksızın veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış birini öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu yaşatır ise, sanki bütün insanları yaşatmış gibi olur.” MAİDE SURESİ 32. AYET

Bu öğreti ta insanlığın başından beri olan bir öğretidir. En baştan beri başkalarının CANINA kıymak, kastetmek, katletmek YASAKTIR. Kendi CANINA DA KIYAMAZ. Cezası hem dünya hem de ahirette çok ağırdır. Beşeri hukuklarda da cana kastetmek, öldürmek yasaktır. Cezaları farklı farklı da olsa da.

Beşeri hukuktaki cezalar CANA karşılık CAN olmadığından ve yakalanmaz ise hiç bir ceza almadan kurtulma olasılığı var. Ört bas edebilirse yaptığının yanına kar kalması da cabası. Tabii ki bu katillerin hesabı. Dünyada yakalanmazsa da her şeye ŞEHİT/ ŞAHİT olan Allah onlara ahirette bedelini ödettirecektir. İster iman etsin ister etmesin. Gönül arzu eder ki daha dünyada iken bu cana kıyan katil, cani, vicdansızların cezası verilsin de cinayete yeltenenlerin gözü korksun. Eli uzansa da dirseği geri çeksin.

Bir şeye daha dikkatinizi çekmek isterim; Son zamanlarda dile getirilmeye çalışılan KAYIP ÇOCUKLAR. Narin gibi gündeme gel(e)meyen binlerce kayıp çocuğa ne oluyor.

Kimi cinayete kurban gidiyor, kimi tacize uğruyor yok ediliyor, Kimilerini de organ mafyası mahvediyor. Kimilerinin sapkın inançları uğruna kanı akıtılıyor vb. yok ediliyorlar. Çoğu faili meçhul de kalıyor. Kimileri de dünyanın gözü önünde GAZZE'yi bombalayıp ON BİNLERCE ÇOCUK, KADIN, SİVİL öldürüyor ve yaralıyor. BirLEŞmiş Milletler sadece ıkına sıkına KINIYOR.

İnsanlar cinnet geçiriyor. Küçücük çocuklarının kafasına sıkıp katlediyor. Sonrada içi boş kafasına sıkıp kendini öldürüyor. İnsanlık nereye gidiyor böyle. İnsan olarak doğuyor insan kalamıyor vahşileşiyor. İnsan kalabilmek çok önemli.

Hasılı çocuklarımıza da büyüklerimize de iyi sahip çıkalım insan olalım, insan kalalım.

Hiçbir cana kıyılmasın da masum çocuklara hiç kıyılmasın. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Fikret Coşar Arşivi