Fikret Coşar

Fikret Coşar

Sağlık Bakanlığı ve sağlıklı bakmayanlar

Sağlık Bakanlığı ve sağlıklı bakmayanlar

Geçtiğimiz 2020 senesinde Korona/ Covid-19 salgını ve bu salgının etkisiyle  bütün dünya muzdarip oldu. Maddi, manevi bir çok hasar verdi ülkelere. Bunlara ABD, İNGİLTERE, ALMANYA , FRANSA, İSPANYA, İTALYA, HOLLANDA. BELÇİKA  VB. gelişmiş ülkelerde dahil.

Bu süreçte Türkiye’de bu salgınla mücadele noktasında SAĞLIK BAKANLIĞI  gerçekten iyi bir mücadele örneği verdi ve bu krizde fedakar SAĞLIK ÇALIŞANLARININ geceli gündüzlü gayretleriyle birçok  ülkeden daha başarılı mücadele örneği verdiler. Hepsini tebrik ediyorum.

Bir de  SAĞLIĞINA BAKMAYANLAR,  duyarsız bir kesim var. Bana bir şey olmaz abi diyenler. Ne salgını önemsiyor ne maske ne hijyen, ne mesafe umurlarında değil.

Bu salgının hiç şakası yok. Salgını önemsemeyenler bir çok sevdiğini,  yakınını kaybedenlere baksınlar. Sorsunlar bana COVİDDEN YOĞUN BAKIMDA YATARKEN  ve sonrasında neler yaşadıklarımı ben onlara anlatayım. Kamu spotu olarak gösterilen o görüntüler hepsi yaşanmış görüntüler NEFES ALAMAZ hale geliyorsunuz. Kurtulanlar şanslılar, yaşayacak ömürleri var demektir.

Sakın COVİD'i hafife almayın.Virüsün kendisi  çok hafif olsa da etkisi, hasarı MADDİ, MANEVİ ÇOK AĞIR.

25  Aralık'tan beri Beyhekim Devlet Hastanesinde bir aydan fazla tedavi gördüm. Bunun 14 günü YOĞUN BAKIM.

Vücudum zayıf düştü, 15-20 kilo vermişim. Kas erimesi var. Yürüyerek gelen ben, daha sonra ayağa  kalkamaz hale geldim. Bir ay sonra ancak ayağa kalkabildim. Kendi ihtiyaçlarımı giderebilir hale çok sonra gelebildim. Daha nefes alma noktasında istenilen seviyede değilim. Zamana ihtiyaç var. Hasılı kelam korona/covid grip gibi, bana bir şey bir şey olmaz diyenlere söylüyorum; Sakın hafife almayın! ALLAH düşmanımın bile başına vermesin.

Tedavim sürecinde gerekli özel ilaçları ve aşıyı yurt dışından getirtip vatandaşlarının hizmetine sunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarına müteşekkirim.

 Tedavim süresince yakın ilgilerini ve dualarını hiç eksik etmeyen hassaten Dr. Gökhan Darılmaz, Dr. Mehmet Duran, Dr. Abdussamed Ulu, Dr. Şeyda Türk, Dr. Filiz Akçeşme, Dr. Nurten Coşar, Dr. Orhan Demirbaş 'a ve CERRAHİ YOĞUN BAKIM bölümünde görevli hemşire arkadaşlardan isimlerini hatırlayabildiğim Emre, Sami Can, Mehmet Ali Kavvas, Hasan, Zehra Dikkatli, Müslime Barış, Şerife Hemşire ve isimleri aklıma gelmeyen diğer tüm fedakar çalışanlara çok teşekkür ederim. Ayrıca hastanede yattığım sürece bana refakatçı olarak hastanede yanı başımda bana bakan eşim Aysel Coşar, çocuklarım Muhammed, Hüseyin, Zeynep'e, her gün arayıp ilgilenen Ramazan Ünver, Mustafa Ünver, H. Hüseyin Erdem, Abdullah Ogan'a, kardeşlerim Gülten ve Hakan Coşar'a arayıp soran ilgilen diğer eş dost, akraba ve arkadaşlarımın hepsine  çok teşekkür ediyorum. Kendinizi ve çevrenizdekileri korumaya, korunmaya devam ediniz. Sağlıkla kalın. Vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR