Fikret Coşar

Fikret Coşar

Şeytanı Şampiyon Yapmayın

Şeytanı Şampiyon Yapmayın

Şampiyonlar Ligi'nde PSG- BAŞAKŞEHİR  futbol karşılaşmasında maçın 22. dakikası oynanırken Başakşehir yardımcı antrenörü PİERRE WEBO'ya 4.hakem (ismi lazım değil, ırkı lazım değil) kırmızı kart göstertip ırkçı söylemle BU KARA ADAM diyerek hakaret edince Webo ve Başakşehir yönetimi bu tavra haklı gerekçelerle karşı tavır koydular ve bu ırkçı hakem müsvettesi maçtan alınıp başka bir hakem atanıncaya kadar maça çıkmama kararı alıp sahadan çekildiler. UEFA da bu haklı kararı destekledi ve maç tekrar kaldığı yerden başka hakemlerle oynandı.

Maç kaybedip kazanmanın çok önemi yok, kötü oynarsın ufak tefek hatalar olur kaybedersiniz. Ya da gününde olur iyi oynar kazanırsınız. Nihayetinde oyun bu.

ÖNEMLİ OLAN IRKÇI , BAŞKALARINI AŞAĞILAYICI SÖYLEMLERLE İNSANLIĞINI KAYBETMEMEKTİR.

İLK IRKÇI KİMDİR?

 İlk ırkçı; ALLAH 'ın ADEM' E SECDE edin emrini  o KARA TOPRAK' tan yaratıldı, ben ateşten yaratıldım diyen, Adem' e secde edin emrine isyan eden İBLİS’tir.

"Hani meleklere, ‘Adem için saygı ile eğilin’ demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." (Bakara Suresi 34. Ayet.) Ayrıca İsra suresi 61. Ayet. Taha suresi 116.Ayetlere bakınız.

IRKÇILIK YAPAN; ALLAH' ın yarattığı diğer insanları aşağılayan, hakaret eden herkes İBLİS’İN YOLUNDA BİR ŞUBE AÇMIŞTIR , ONUN BAYİLİĞİNİ YAPAR VE ONUN YOLUNDADIR. HAKKIN YOLUNDA DEĞİLDİR. HAKLI DA DEĞİLLERDİR.

 Sanki kendi ırkını kendisi dilekçeyle başvurup ben filanca kavimden, kabileden, ırktan, filan memlekette doğmak istiyorum demiş seçmiştir de  kendisini seçkin üstün ırk sanıyorlar böyleleri.

Hiç kimsenin elinde değildir  bu.

Dünyanın neresinde hangi bölgede doğacağını seçebiliyormu insan. Allah'ın takdiridir bu. Seçimini kendisinin yap(a)madığı IRKI aşağılanmasına da  yüceltilmesine de sebeb değildir.          

ALLAH katında üstünlük takva iledir. Takva yarısında öne geçmek için gayret edenler Allah'ın yanındaki kıymet derecesini bu şekilde artırabilirler.

"Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdâr olandır. " (Hucurat  Süresi 13. Ayet.)

Irkçılık yapan ALLAH'ı bırakıp iblisi dost edinip olun yolundan gidip, DÜŞMANINI dost edinmiş olurlar haberleri yok.

"Hani biz meleklere, ‘Adem için saygı ile eğilin’" demiştik de İblis'ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis'i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir! " (KEHF SURESİ 50.AYET.)

Hasılı kelam  şeytanı şampiyon yapmayalım hakettiği kümeye  düşürülelim.  Neuzu Billah diyelim vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Fikret Coşar Arşivi