Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

Keyifler yerinde mi?

Keyifler yerinde mi?

Tarih ver deseler tam olarak veremem ama uzun süredir hiç bu kadar rahat maç izlediğimi hatırlamıyorum. Konyalının bir tabiri var. "Garnını gaşıya gaşıya" derler. Evet, tam da öyle blok maçları galibiyet ile tarçınlıyoruz. Geride bıraktığımız sezonlarda yaşadığımız stres ve kaos, yerini keyfe bıraktı. Şimdiye kadar oyun tabelaya, tabela da oyuna yansıdı. Ve bunun lig başıyla gelmesi de genel olarak kamuoyuna güven verme eğiliminde ki durumu, camiayı birlikteliğe sürüklüyor. Bu hafta ki Altay galibiyeti de, ilerisi adına beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Milli maç için verilen aradan önce, Balotelli, Belhanda, Assombalonga gibi yaptığı star transferlerle lige bu sezon çıkan Adana Demirspor deplasmanında takımın sahada sergilediği oyun ve skor direnci önemliydi. Daha çok bireysel performanslar ile skora gitmek isteyen Adana temsilcisi önünde kompakt bir oyun sergileyen temsilcimiz, o sıcak ve neme rağmen takım oyununun yanısıra hırsını da bırakmayınca hem maça, hem de skora ortak olmuştu. Yedi puan toplayan Konyaspor, milli maç için verilecek aradan önce giriş bölümünü böylelikle muazzam tamamladı.

 

Bu anlamda lige verilen o kısa ara bizim için de kayda değerdi. Tıpkı kompozisyon yazım tekniklerinde olduğu gibi girişten sonra gelişme kısmını Altay ile araladık. İlk üç maça nazaran sahada ne yaptığını çok daha iyi bilen, daha toplu, hem mental hem fiziki anlamda daha diri, kompakt futbolun içerisine ofansif tarzın ilmik ilmik yerleştirilmiş halini görmek, hala ilerisi adına bazı tereddütlerim olsa da şahsım adına beni umutlandırdı. Ligin boyu uzun ve bu mücadeleyi korumanın yanısıra her geçen gün oyunun üzerine de konulması gerekiyor. Geldiğimiz nokta, bu anlamda tatmin edici görünüyor ki en çok da son üç dört sezondur golcü anlamında dert yanıyorken sanırım transfer sürecinin son gününde Ahmed Hassan ile bu ızdıraba da son vermiş bulunuyoruz. Kariyeri ve tecrübesiyle sanırım bize yakıştı. Altay maçında ben sahada ki duruşunu da beğendim. İlk maçtan yaptığı ilk asistiyle kendisini tebrik ederken camiamıza da hayırlı olsun temennisinde bulunayım. Lakin Cikaleshi'nin ismini anmadan olmaz. O da sezona harika başladı ve bunu koruyor. Altay karşısında ele avuca sığan bir oyunla beğeni kazanmaya devam ediyor. Hassan'dan ciddi beklentilerimiz olduğu gibi bu transfer umut ediyorum ki Cikaleshi'nin de kariyerine başarı katar.

 

Aslında pek girmek istediğim bir konu değildi. Lakin kulüpte bu durum, adeta kronik bir hastalık haline geldi. İletişimde ne söylediğinden çok nasıl söylediğin önem arz eder. Kulübün medya paylaşımlarını yaparken de bin düşünüp bir paylaşması lazım. Kulübün sosyal ağından "Bugün imza atılması beklenen Isaac Thelin transferi, basında çıkan 'transfer bitti' haberleri sonrası menajerinin fiyat yükseltmesi sonucu tarafımızca iptal edilmiştir. Konyaspor'umuzun finansal yapısını görmezden gelerek hiçbir adım atmama kararlılığımız sürecektir. Basın mensuplarımızın transfer haberciliği noktasında daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." açıklaması da oldukça isabetsiz yapıldı. Basına ayar vermek yerine menajere ayar verilse hakkı olana hakkı teslim edilmiş olacaktı. Ama kulüp tersini yaptı ki bir daha olmaması temennisiyle bu satırları da geçmişe gömelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi