Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

ŞİMDİ KONSANTRASYON ZAMANI

ŞİMDİ KONSANTRASYON ZAMANI

Temsilcimiz Konyaspor, ligden düşmeyi matematiksel olarak iki hafta önce garantileyen Yeni Malatyaspor karşısında deplasman galibiyetiyle tamamladı. Bu haftayı rölanti ile geçmek isterken vites arttırmak zorunda kaldı. Süper Lig'e havlu atıp bir alt lig için önümüzde ki sezonun hazırlıklarına bile başlayan Y.Malatya, belki bu sene hiç bu kadar göstermediği kadar sahada efor sarf edince yeşil beyazlı ekip galibiyet için gaza basmak zorunda kaldı. Malatyaspor için vitrin olan bu maçta, Konyaspor'a karşı sahada ortaya koyduğu mücadele ve kazanma hırsından dolayı tebrik eder, bir alt ligde de başarılar dilerim. Umut ediyorum ki bu performansı kalan dört maçta da devam ettirirler de lige havlu atmış takımlar sebebiyle ligin düzeni değişmez.

***

İçerisinde bulunduğumuz noktada, bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde, arefeden bir gün önce Karagümrük'ü konuk edeceğiz. Karagümrük, bu hafta geriye düştüğü Giresun karşısında galip gelmeyi başararak üç puanı aldı. Bu maçta kırmızı kart görerek oyundan atılan Jimmy Durmaz bizim maçta oynamayacak ve avantaj olarak görüyorum. Volkan Demirel'in takımın başına gelmesinin ardından gözle görülür bir ivme yakaladılar ve özellikle Emre Mor'a dikkat etmek gerekiyor. Madalyonun bu tarafında ise Adil cezalı konumda ve maalesef bu maçta forma terletemeyecek. Rahmetli Ahmet Çalık'ın yerini dolduran Adil, son günlerde Abdülkerim ile uyumu oldukça dikkat çekiciydi. Bu durum bizim için bir dezavantaj olsa da yerini tamamlayan Musa Çağıran da elinden gelenin fazlasını yapacaktır hiç kuşkusuz. Adil Demirbağ demişken, takımda gol atamayan tek oyuncu o kaldı sanırım.

***

Geçtiğimiz sezonlarda, kullandığı penaltı atışları sebebiyle sezonu dört beş golle bitiren Skubic, bu sezon ilk golünü kaydetti. Böylelikle takımın iskelet yapısında bulunan banko oyuncuların, Adil dışında gol katkısı bulunuyor ki Malatya maçının bir pozisyonunda Adil'in Abdülkerim'e al da at dercesine verdiği bir pas aslında onun da golü kokladığı gerçeğini önümüze getiriyor. Tüm oyuncuların skora katkı verebiliyor olması, aslında gerçekten tam bir takım oyununu oynadığımızın açık bir göstergesidir. Ligin sonuna geldiğimizde, Konyaspor'un konumu ne olursa olsun Palut ve ekibini övgüyle anacağız ve her zaman olduğu gibi kendisine teşekkürü her zaman borç biliriz.

***

Bu arada, Malatya'nın ardından Göztepe'de ligden düşmeyi garantiledi. Bu konu üzerine çok fazla yorum yapmak istemesem de İzmir'de bize karşı yapılanların ardından düşmek için geç bile kaldı diye konuyu açmadan kapatıyorum. Çok fazla derinlerine girmek istemediğim bir başka konu da, yavru kartalların 3.lige düşmesidir. Ne tamamen elden çıkardık, ne tam destek olduk; yıllardır her sezon düşecek formatında sezonu tamamlarken bu sene maalesef korktuğumuz başımıza geldi. Elbette bundan sonrası için yönetimin bir planı vardır ki camiamıza gelmiş geçmiş olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi