Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

VAZİYET ALIN,  ORTALIK KARIŞIYOR

VAZİYET ALIN,  ORTALIK KARIŞIYOR


Evet, ortalık karışmaya başladı diyecem de bardağın dolu tarafından olaya bakıyor gibi oluyorum. Bir süredir, camiada ortam zaten gergin ilerliyordu. Ne oynayan memnun, ne oynatan memnun ne de izleyen memnun; sözüm ona her kesimde bir memnuniyetsizlik var. İşin ilginç tarafı da olaya kimin tarafından bakarsan haklılık payının ortaya çıkıyor olması diyebilirim. Konu haklılık olunca bizim Akşehirli Nasrettin hoca aklıma gelmedi değil. 
***
"Hoca, kadılık yaparken bir gün bir adam burnundan soluyarak gelmiş. Hasmı için söylemediğini bırakmamış. Hocam, Allah aşkına söyle, demiş, haklı değil miyim? Haklısın, demiş. Adamın sinirleri yatışmış olarak gitmiş. Hemen arkasından hasmı gelmiş. Bu defa da o başlamış atıp tutmaya, yok bana şöyle, yok böyle yaptı demeye. O da sormuş, haklı değil miyim? Haklısın, demiş hoca! Adam da sakinleşerek gitmiş. Tüm bunlara tanık olan hocanın karısı bile bu işe şaşırmış kalmış. Senin kadılığında bir garip Hoca Efendi. İkisine de sen haklısın dedin. Hiç öyle şey olur mu? Nasreddin Hoca hanımının yüzüne bakıp: Hatun, demiş, sen de haklısın! 
***
Sahada ciddi bir mücadele, hırs ve oyun görmek; akabinde bunun skora yansımasını isteyen bu takımın asıl sahibi olan, dişinden tırnağından arttırıp kulübe her daim destek olan taraftara haksız diyebilir misin? Lakin gelinen noktada İsmail Kartal'a istifa söylemleri haksızlıktır. Evet, hoca bu kadroyu bilerek geldi. Kadronun yeterli olmadığını daha birkaç ay öncesine kadar hepimiz bas bas bağırarak yazdık, çizdik, söyledik. En başından beri üst telden sürekli bağıranlara karşın savunma mekanizması gereği mevcut kadronun bu olduğunu hepimiz biliyoruz demeye getirmesi, bir nebze hoca hikayesinde olduğu gibi kendince haklı bir söylem, lakin zamanlama da sanki hata yaptı. Erken yanmaya başladık. Taraftar sabırsız, hoca da pek alttan almayacak gibi olursa yakın zamanda ayrılık gelmesi muhtemel görünüyor. Tasvip ettiğim bir durum değil. Aykut hocayı beğenmedik, yolcu eyledik. Bülent hoca geldi, yeni sezon için tutar mı tutmaz mı derken kendi ayrıldı ki bu ayrılıktan üzüntü duyan bir taraf görmedim. Şimdi Kartal ile yola devam ediyoruz. Hocayı da gönderirsek bizi bu halimizle kabul edip başarı getirebilecek kaç hoca sayabiliriz. Sabırlı olmakta fayda var. Bazı şeyler için gerçekten çok erken ve son şampiyon Başakşehir'e yenilmek vahim bir durum değil. Evet, Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil ederek PSG gibi dünya markası olan bir takımla oynadıktan sonra Konya'ya geldiler ama bu seviyede takımlar için daha her şeyin başındayken yorgundu, fırsatı kaçırdık demek kendimizi kandırmaktan öteye giden bir söz olmaz. Önümüzde Kadıköy deplasmanı var. Bir mucize olmazsa en iyi şartlarda Fenerbahçe'den bir puan almak iyidir. Hemen akabinde soluk alacağımız bir fikstür göze çarpıyor. Sende haklı olduğunu unutmayarak sabretmende fayda var. Kuru kavaktan ses çıkar mı hepimiz göreceğiz.
------------
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi
SON YAZILAR