Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

AK Parti Konya’nın kazandığı maç yok!

AK Parti Konya’nın kazandığı maç yok!

En son yazacağımızı en baştan yazalım; Konya’da Reis net skorlarla kazanıyor ancak AK Parti teşkilatlarının kazandığı maç vaki değil!

Konya Şeker’in seçimleri kamuoyu tarafından yakından takip edildi. Hatta bir yerel seçim havasında bir genel kurul yapıldı desek yanlış olmaz.  22 yıllık Recep Konuk iktidarından sonra seçimi kimin kazanacağı yeni patronun kim olacağı çok merak ediliyordu. 5 adayın çarpıştığı seçimde Ramazan Erkoyuncu ipi göğüsleyen taraf oldu. Erkoyuncu kuşkusuz büyük bir zafere imza attı. Bir tarafta “ben Ankara’nın, siyasetin desteğini alarak aday oldum” diyen Özkan Taşpınar, diğer yandan bölge çiftçileri üzerinde önemli ağırlıkları olan Yusuf Erdem,  Alişan Taşpınar ve Mehmet Öğdüm vardı. Sadece 1 sandıkta çok küçük bir farkla rakiplerine geçilen diğer 12 sandıktan net bir üstünlük kuran Erkoyuncu tartışmasız bir zafere imza attı. Hayırlı olsun. Şimdi yapılacak çok şey var. Sıkıntılar da ortada. Özellikle termik santrallerden kaynaklı borçların bir an önce çözülmesi gerekiyor ancak ortada Türkiye’nin en büyük kuruluşlardan birisi var. Sadece TORKU’nun isim değeri 722 milyon dolar.  İnşallah badireler kısa sürede atlatılır ve Konya Şeker yoluna daha güçlü devam eder. Çünkü Konya’nın ve ülkemizin buna ihtiyacı var.

Konya Pankobirlik seçimleri aynı zamanda siyasi mesajlar içermesiyle de çok konuşuldu. Muhalefet “AK Parti kaybetti” derken, adayı kaybeden AK Parti ise “Ne alakası var, bu sadece meslek örgütü seçimiydi. Zaten biz çok fazla müdahil olmadık” savunmasını yaptı.

Sizce bu sadece bir meslek örgütü seçimi miydi?

Varsayalım ki öyle… Bu kez de yeni bir soru ortaya çıkar;

AK Parti teşkilatlarının Konya’da kazandığı bir seçim var mı?” Zira neredeyse tüm kalburüstü oda ve meslek grubu seçimlerinde sahaya sürülen adaylar kaybetti.

O zaman şu savı ortaya atmak da pek ala mümkün olacaktır. Konya’da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adayları yüzde 70 oy ile çok rahat seçilirken, o seçilen isimlerin sahaya sürdüğü adaylar ise kaybediyor.

Tabi bu tespitten muhalefet de gereken dersi çıkarması gerekiyor. Zira yerel ve genel seçimlerde AK Parti Konya teşkilatıyla değil Erdoğan ile karşılaşacaklar. 20 yıldır görüldüğü gibi Konya’nın “Erdoğan sevgisi” tartışmaya kapalı!

******

KONYASPOR GELİYOR BAK-2 TÜM STATLARDA

11 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi… Muhteşemmm. Konyaspor her geçen hafta futbolunu geliştirerek yoluna devam ediyor. Son kurban Fenerbahçe oldu. 10 dakikada fişi çeken yeşil-beyazlılar, neredeyse pozisyon dahi vermediği maçı 2-1 kazanıp puanını 20’ye yükseltti. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda Kasımpaşa ve Trabzon maçlarında kaçan 4 puan, tek kale oynadığımız Galatasaray maçının puansız tamamlanması insanı çok üzüyor. Sadece bu üç maçta 4-5 ekstra puan daha alabilsek bugün liderdik. Ancak buna rağmen Konyaspor ve İlhan Palut inanılmaz bir iş çıkardılar. Hem de yeni transferlerden bazılarından  (Ahmed Hassan, MPoku, Michalak) henüz hiç verim alamamışken. İnşallah bu güzel seri sürecek ve Konyaspor devre arasında yapacağı birkaç dokunuşla bambaşka bir takım olacak.

Çok değil birkaç sezon önce “Konyaspor Geliyor Bak” diyerek çifte kupayı kaldırmıştık. Bu sezon aynı filmin ikinci serisi çekiliyor. Hem de içeride ve dışarıda tüm statlarda. İnşallah bu güzel rüyanın sonu da zaferle, kupalarla taçlanacak.

 

 

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi