Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Anma gecesine Sezen Aksu yakışmadı

Anma gecesine Sezen Aksu yakışmadı

Konyaspor’un merhum futbolcusu Ahmet Çalık’ı yâd ettiğimiz ve duygusal açıdan zor anlar yaşayıp gözyaşlarına boğulduğumuz gecede Sezen Aksu şarkısı ile hayal kırıklığı yaşadık. Konyaspor Kulübü belli ki iyi niyetli olarak Ahmet Çalık’ı en sevdiği şarkı olan Sezen Aksu’nun seslendirdiği “Doymadım… Doyamadım…” isimli şarkıyla anmak/uğurlamak istemiş. Niyet son derece halisane. Zaten ilk olarak geçen haftaki klipte kullanıldı. Geçen hafta problem yoktu. Lakin Sezen Aksu’nun toplumumuzun dini değerlerini hedef alan, Hz. Adem ile Hz. Havva’ya “cahil” yakıştırması yapma gafletine imza attığı şarkısıyla bir anda tartışmaların odağı olmasıyla işin rengi değişti.

Açık söyleyeyim sanatçının Konya’da bu şekilde gündeme gelmesi beni rahatsız etti. Dahası sosyal medyada yapılan yorumlarda da olay Konya’nın manevi değerlerine ve hakim siyasi kimliğine de sirayet ettirildi. İşin daha da üzücü kısmı da bu.

Mesela Gazeteci Cüneyt Özdemir’e atfedilen, “AKP’nin kalesi Konya’da Sezen Aksu çalınarak Ahmet Çalık uğurlandı, Konyaspor yönetimini tebrik ederim, Sezen Aksu’yu harcamadılar” ifadelerini gördüm. Yine twitter’de “Gündem değişmesi için Sezen Aksu şarkısı eleştiren dindar kesime Konya'dan tokat gibi cevap” gibi onlarca mesaj, paylaşım vardı.

Buna karşın birçok kullanıcı da “Sezen Aksu’nun yaptığı saygısızlığın tartışıldığı şu günlerde, Konya stadında merhum Ahmet Çalık’ın hatırasına söz konusu müzisyenin şarkısının çalınması acaba hangi tercihin sonucudur”, “Ahmet kardeşimizi rahmetle anmak için Sezen Aksu'nun şarkısını bilhassa bu dönemde çalınmasını Konyaspor’a yakıştıramadım” gibi ifadelerle tepkisini dile getirdi.

Konyaspor Kulübü belli ki bu hassas dönemde “hassas” düşünememiş. Aslında tüylerimizi diken diken eden tekbir sesleriyle her şey çok güzel başlamıştı. Kimsenin dini ve milli değerlerimize dil uzatma hakkı olmadığı gibi iyi niyetle de olsa şeytani planlara alet olma lüksümüz de yoktur, olmamalıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi