Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Nerede sizin şu meşhur Meram Bağları?

Nerede sizin şu meşhur Meram Bağları?

Konya’ya gelen hemen her misafirin tartışmasız en çok sorduğu soru, “Hani sizin meşhur Meram Bağları nerede?” sorusudur. Hepimiz bu soruya muhatap olmuş, verecek cevap bulamamış ya da Meram Son Durak-Tavus Baba bölgesini işaret ederek olayı geçiştirivermişizdir.

Öyle ya Evliya Çelebi’nin bahsettiği bağı nereden bulacağız? Mübarek öyle bir mübalağa yapmış ki olay nirvanaya ulaşmış: “Peçevi şehrinin Baruthane Mesiresi, Kırım'ın Sudak bağı, İstanbul'un 175'ten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz'in Şah-ı Cihan Bağı, Konya'nın Meram mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir.”

Onun yaşadığı 17. yüzyılda gerçekten Meram öyle miydi? Kitaplarda yazıldığı gibi sincaplar Konya’dan Ankara’ya daldan dala ulaşıyor muydu bilinmez. Biz tarihten aldığımız ilhamla gördüğümüz, bildiğimiz yarınlara aktarmaya çalışıyoruz. Gelinen noktada Konya’nın meşhur yeşil rengi bile artık mercekle aranır hale geldi. “Yeşil Konya, yeşil içinde Konya” vs… sözler sanki fazlasıyla sloganik kaldı. Her tarafı beton yığınına çevirirken elbirliğiyle yeşil dokuyu da hacamat etmekteyiz.

Nerede sizin şu meşhur Meram Bağları?

Meram’ın meşhur bağlarına tekrar dönecek olursak, Meram Belediyesi bu tarihi bağların yeniden hayat bulması için iki üç aşamalı projeler hazırladı. İlk kez BBN Haber’de duyurduğumuz, geçtiğimiz günlerde de projenin ete kemiği büründüğünün haberini yaptığımız tarihi Meram Bağları Konya’mıza hayırlı olsun. Serdar Kalaycı Başkan’ın 2002’de Meram Bağ Evi Projesi ile startını verdiği bu projede altın vuruşu yapmak Sayın Başkan Mustafa Kavuş’a nasip oldu. Sayın Başkan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yarınlar için güzel bir esere imza attı. Başkanı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. İnşallah bu proje üzüm ıslahı, dünyadan üzüm ve asma örnekleri, hatta şıra ve pekmez yapım atölyeleri gibi yeni adımlarla gelişir.

KONYASPOR’A MAŞALLAH

Gururumuz, Konya’nın dışa açılan pencerelerinden Konyaspor’umuz maşallah doludizgin devam ediyor. Süper Lig’de tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atan yeşil-beyazlı ekibimiz 4 haftada 10 puan topladı. Hem de Sivas ve Başakşehir gibi ligin kalburüstü takımları, Adana Demir ve Altay gibi yeni olmasına rağmen çok can yakmaya müsait takımlardan oluşan 4 haftalık süreçte gerçekleştirdi bunu. Açıkça söylemek gerekirse Konyaspor kadro kalitesi açısından birçok takımdan çok geride. Ancak takım olgusu, inanmışlık ve mücadele ligin de üstünde.

Milyonluk transferler, hakem destekleri (!) ve camia baskısı olmadan alınan 10 puan çok çok kıymetlidir. Sırada Giresun maçı var. Oradan da gelmesi muhtemel 3 puan Konyaspor’u bambaşka bir noktaya taşıyacaktır. Ancak taraftar desteği ne yazık ki yetersiz! 21 bin taraftar hakkı olmasına rağmen 1500-2 bin taraftar -ki onlar da koca stada dağınık oturmuş vaziyette- destek anlamında yetersiz. İnşallah bir sonraki iç saha maçı olan Trabzonspor müsabakasında tribünler daha fazla dolar. Ancak bu maç da hafta içinde ve saat 17.00’de. Yönetimin ve spor lobimizin harekete geçerek bu maçın saatini ileriye almalı. Aksi takdirde bir iç saha maçında daha tribün desteği olmayacak.

KONYA YİNE CENNET KOKTU

Konya’mız bugün bir vatan evladını daha sonsuzluğa uğrayacak. Maalesef Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışı sonucu kahraman askerlerimizden Konyalı hamşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er ÖMER FARUK ERDEM şehit düştü. Mekanı cennet olsun, ulusumuzun başı sağ olsun. Hainlerin cümlesi de kahrolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR