İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Fatura Stanojevic’e kesildi, ya sonra?

Fatura Stanojevic’e kesildi, ya sonra?

Temsilcimiz Konyaspor’da kötü gidişin faturası Türkiye’de yıllardır olduğu gibi yine teknik direktörü kesildi. Stone hiç Konyaspor kariyerinde belki de hiç hesapta olmayan bir süreçten sonra takımdan ayrıldı. Gerçekten görevi ilk geldiği kaos ortamından yine kötü bir başlangıç yapıp ancak daha sonra toparlanması azda olsa umut vermişti. Ancak bu sezon hem oyun olarak hem de skor anlamında tam bir facianın yaşandığı bir dönemde yine günah keçisi olarak ilan edildi. evet kabul ediyoruz ki gerçekten Konyaspor sezon başından bu yana kötü bir futbol ve her şeyden öte kötü bir transfer politikası ile yanlış bir sürecin içine girmiş oldu.

Tabi bu süreç içerisinde elbette hoca kadar yönetiminde suçlu olduğunu düşünüyorum. Belki de hocanın istediği oyuncular alınmadı hoca dışında görüşülen konuşulan isimler yaşı yüksek oyuncular takıma dahil edilip oyun kalitesi düşürüldü. Bunların hepsi ihtimalden öte birer gerçek olduğunu düşünüyorum. Sonuç itibari ile 26 maçta sadece altı galibiyet alabilen ve Konyaspor’da teknik direktörlük görevi yapan 20 hocanın arasında en kötü puan ortalamasına sahip ilk 3-4 teknik direktörden biri oldu.

Kariyerinde gerçekten yüksek derecede maçlar oynayan ve genel itibari ile başarılı bir performans sergileyen Sırp çalıştırıcının Konyaspor’daki serüveni istediği gibi gitmedi.

Olan olmuştur bundan sonraki süreçte önümüze bakmanın zamanıdır. Ve en önemli karşılaşmalardan bir tanesi ise Adana Demirspor’la oynayacağız. Konyaspor için gerçekten kritik bir deplasman karşılaşması olacak. Bu konuda yönetim oyuncularla birebir özel ilgilenirken yeni hocanın da yine Konyaspor bilen ligi bilen bir yapıya sahip olması gerekiyor.

Konyaspor için ve yönetim için gerçekten takımın başına getirilecek hocanın direk katkı yapması ve dokuz hafta da alınan dokuz puanın artması için hata yapma lüksülerinin olmadığı bir süreçteyiz.

Konyaspor yönetimi bu konuda hiç olmadığı kadar detaylı bir çalışma yapmak zorunda. Çünkü artık son kurşun kaldı o kurşun da boşa sıkmamız durumunda Allah esirgesin katı bir sürecin içine yavaş yavaş gideceğiz. Ortada bir enkaz var bu enkazın kaldırılması için de yönetimin başta olmak üzere Konya camiasının elini taşın altına koyması gerekiyor. Tabi burada gelecek hocanın da özellikte yoğun fikstürde etkisi belirleyici olacaktır.

Konyaspor yine yıllardır olduğu gibi yerli teknik direktörler kurtaracaktır. Bu yazılı olmayan bir kural olsa da bazı futbol yöneticileri bu konuya karşı gelsede bundan şaşı olmamız gerekiyor.

Konyaspor için Konya şehir için umarım en hayırlı kararlar alınır ve Konyaspor tekrardan eski günlerine o coşkulu günlerin geri döner. Sevgiler saygılar ..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi