İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

FİNAL HAFTALARI GELDİ…

FİNAL HAFTALARI GELDİ…

Konyaspor için artık hiçbir bahane kalmadı ve tamamen 11 lig maçına odaklanmak gerekiyor. Hepimizin bildiği üzere Konyaspor Türkiye kupasında gerçekten çeyrek finale kadar yükselmesi elbette mevcut durumda büyük başarı olarak görüldü. Özellikle Fenerbahçe’nin Ankaragücü’ne yenilmesi sonrası Konyaspor acaba yarı finalde Ankaragücü ile eşleşebilir mi sorusu çok soruldu. Beşiktaş evet kabul etmek gerekiyor ki bu sezon çok kötü bir yapılanma ile lige devam ediyor. Biz açık olmak gerekirse as kadroyla çıkmış olsaydık belki bugün Beşiktaş’ın yerine yarı finalde biz olabilirdik.

Elbette hocanın bu konudaki tercihi ligi düşünmek oldu ve haksızda sayılmaz. Olan oldu biten bitti artık Konyaspor için Tek hedef kaldı o da ligi küme düşme hattının üzerinde tamamlayabilmek. Bu anlamda gerçekten her maçın final olduğunu söylememiz gerekiyor ki bunlardan bir tanesi de PAZAR GÜNÜ oynayacağımız Pendikspor maçı.

Sezonun en kritik maçlarından bir tanesi olarak görüyorum ben açıkçası. Çünkü hem direkt rakibin hem de ikili averajı alman için Konyaspor’un Pendikspor‘a mağlup olmadan Konya’ya dönmesi gerekiyor. ilginç olan bir istatistiği de sizlerle paylaşmak istiyorum ki Pendikspor liginin en çok gol yiyen takımı konumunda bulunurken Konyaspor ise ligin en az gol atan iki takımından bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda hem hücum hem de savunma anlamında iki ters takımın mücadelesi olacak. Konyaspor için dediğimiz gibi final niteliğinde bir maç olacak ve bir puan ile dönülmesi durumunda iç sahada Adana Demirspor maçında alacağımız galibiyetle küme düşme hattından çıkmanın fitilini iyice ateşlemiş olacağız.

Ama unutmamak gerekiyor ki alınacak bir galibiyet ise Konyaspor için kartları yeniden dağıttıracaktır. Üstüste bu sezon hiç iki galibiyet alamayan bir takım bunu Pendikspor karşısında yapabilir. En kötü ihtimal beraberlikle dönerse Adana Demirspor maçında dediğimiz gibi taraftarının desteğiyle bir galibiyet daha alıp puanını 32’ye yükseltecek ve özellikle psikolojik üstünlüğü de eline almış olacak. Tabi burada iş futbolcular kadar teknik heyet de bitecek. Malumunuz Ömeroviç geldiği günden bu yana hala bana güven vermiş değil. Gerek oyuna müdahalesi gerek kadro tercihi bazen Konyaspor‘u sıkıntılı bir sürece götürmüş oldu. Ama artık hata payının hiç olmadığı haftalara giriyoruz ve kimsenin kolay kolay hata yapma lüksü olmadığını da ifade etmek gerekiyor. Ben Konyaspor’un Pendikspor karşısında en kötü bir puan ile döneceğini ve Adana Demirspor maçını alarak çıkışını sürdüreceğini düşünüyorum. Sevgiler saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR