İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Konyaspor hem saha içinde hem saha dışında tedbirini almalı

Konyaspor hem saha içinde hem saha dışında tedbirini almalı

17 günlük bir aranın ardından futbola tekrar merhaba dedik.. Milli ara seçim derken futbolu çok özlediğimiz günışığına çıktı. Ama özlenen futboldan ziyade Konyaspor teknik heyetinin akıl almaz ilk onbir tercihi eminim ki herkesi şaşırttı.

Ömeroviç ne yazık ki geldiği günden buyana yaptığı hatalar yüzünden başarılı gibi gözükse de ciddi kaybedişler yaşattı Konyaspor'a..

Söyledikleriyle uyguladıkları arasında ciddi fark var.

Sahada adelet arayan Ömerovic'in Trabzonspor karşısında ilk kornerini 45 artı 3'de bulması adaletten öte rakibini iyi analiz edemediğini, en başta söylediğim gibi dersine hiç çalışmadığının en büyük göstergesi...

Bir de Trabzonspor karşısına çıkarttığı ilk onbir... Dersine iyi çalışmış bir hoca olsa, rakibin en önemli bölgesinin ileri uç olduğunu bilmesi gerekir.

Böyle durumda hızlı olan ve kanatlarda oynayan Ethemi ve Moreno'yu kenarda tutması ve bu iki oyuncuyu 66. dakikada oyuna almasıyla birlikte rakibi sahasına hapsetmesi, üstelik gol bulması bizi haklı çıkarttı ne yazık ki...!

Keşke biz değil yeşil beyazlıların hocası haklı çıksaydı...! Maalesef ki; Ömerovic tercihleri yüzünden bugüne kadar ders çıkartmıyor.

Umarım Konyaspor'a daha fazla zarar vermez...

Ömeroviç, Konyaspor'un oyununda belirgin bir iyileştirme yaptığını söyleyerek hakkını teslim edeyim... Ama bu maçta yaptığı Cicaldau ve Oğulcan'da mevki tecihini çok yanlış buldum. Cicaldau'nun ne ofansa ne defansa katkısı var.

Her oynadığı maçta da böyle oldu. Hala oynuyor olabilmesini hayretle karşılıyorum. Sezon boyunca bir katkısı oldu da ben mi göremedim? Oğulcan'ın ise kanatlarda katkısı kısıtlı.

Merkezde oynayan Oğulcan en azından oyuna direnç katıyor ve takımın defansif gücünü artırıyordu. Ayrıca kanatta daha verimli oyuncular varken bunu yapmak iki türlü zarar verdi. Hem kanatların daha etkili kullanmasını engelledi hem de daha dirençli defans yapmayı engelledi.

Maça bakıldığında Trabzonspor'un geliştirebildiği etkili bir gol pozisyonu yok. Hesapta olmayan iki uzaktan şut ve hakemlerin uydurduğu penaltıya teslim olan Konyaspor var.

Bu kaybın en büyük sorumlusu Ömerovic ve hakem Atilla Karaoğlan... Tek tesellimiz ise rakiplerimizin de puan kayıpları yaşanması. Kaldı 7 hafta.. Konyaspor hem saha içinde hem saha dışında tedbirini her türlü almalı.. Sevgiler saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR