İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Konyaspor’a 9-10 transfer şart

Konyaspor’a 9-10 transfer şart

Son yazımızda transfer döneminin çok sessiz başladığını deyim yerindeyse yaprak kımıldamadığını söylemiştik.

9 günlük bayram tatili sonrası tablo hemen hemen hiç değişmedi. Kulüplerimiz adeta ölüm uykusuna yattı.

Konyaspor’umuz da sessiz sessiz günler yaşıyor. Transfere dair hiçbir emare yok. Dahası giden gidene. Önce Pavicic, Yunan ekibi Aris’e transfer oldu. Şimdi de Portekiz medyası, Bruno Paz'ın İsrail ekibi Maccabi Haifa'ya transfer olacağını ve iki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ettiğini yazdı. Ayrıca Michalak’ın da adı Eyüpspor ile anılıyor.

Zaten Endri Çekici ve Mame Diouf’un sözleşmesi sona erdi. Kiralık oyuncular Pozuela, Moreno, Andreas Bouchalakis ve Mahir’in de sözleşmeleri tamamlandı.

Görünen o ki Konyaspor’da büyük bir değişim yaşanacak. Aslında yaşanması da gerekli. Geçen yılki kadroda bulunan yabancı oyuncularımızda çok çok az katkı aldık. Kaleci Sehic ve sol bek Guilherme haricinde gidene “eyvallah” desek kimse üzülmez.

Bu yüzden Konyaspor’un çok sayıda transfere ihtiyacı olacak. Ancak daha yaprak kımıldamadı. Tüm mevkiler sorunlu. Defansta Calvo’nun yanına üst düzey kaliteli taş gibi bir adam lazım. Calvo da giderse 2 net takviye gerekli.

Sağ kanadımız Ahmet her ne kadar defansif açıdan ligin en iyilerinden biri olsa da ofansif anlamda çok zayıf kalıyor. 6-8 numaralı pozisyonlar için Paz’ın da gitmesi halinde 2 yabancı takviyesi şart. Muric’ten de hiç katkı alamadığımızı var sayarsak her iki kanadımız da yok ve en az 2 oyuncu daha gerekiyor. Pozuela ile anlaşılamazsa oyun kurucu, takımın beyni olacak birisi lazım. Tabii en önemlisi de forvet. Muhtemelen yaşından dolayı Diouf ile tekrar anlaşılmayacaktır. Elimizde bir tek Muhammet Demir kalıyor. O da sezonun yarısını sakat geçirdi. Uche’yi ise futbolcu yerine koyamadığım için listeye dahil etmedim. 2 tane de yabancı forvet alınmak zorunda.

Başkan Özgökçen 5-6 transfer yapacaklarını söyledi. Halep orda arşın burada… Bu takıma en az 10 transfer gerekiyor. Yedek kaleciyi saymadım bile. Uzun lig maratonunda sıkıntı yaşamamak için mutlak suretle çok iyi transfer hamleleri yapmalıyız. Yoksa işimiz zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi