İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Konyaspor’un acil hamle yapması lazım

Konyaspor’un acil hamle yapması lazım

Konyaspor, iç sahadaki Beşiktaş maçını 0-2 kaybetti ve son 3 maçında 8 puan kaybetti. Konyaspor’un oyunu ve Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic’in tercihleri son dönemde oldukça tartışılıyor.

Açık olmak gerekirse Sezona istediği başlangıcı yapan ve ilk dört haftada mağlup olmayan bir takım var. Ne olduysa Rizespor maçıyla birlikte her şeyi tersine döndü.

Hocanın anlamsız bir şekilde Ankaragücü maçı ndaki sistem değişikliği ve Beşiktaş gibi güçlü bir rakibe karşı yine aynı sistemle sahaya çıkması bugünkü sonucunu doğuran etkenlerden bazıları oldu.

Sezonun ilk 4 maçının tamamında rakibinde daha fazla topla oynayan bir Konyaspor var ve rakibinden daha fazla şut çekmiş, daha fazla gol bekletişi yakalamış ve en önemlisi rakip ceza sahasında rakibinden daha fazla topla oynamış.

Hücum kalitesi ve atak sonlandırma kalitesi çok iyi olmasa da üretken bir takım. Bunu da Cicaldau ve Muric oyundayken başarmış bir takım. Bu iki oyuncu kenarda otururken pozisyon üretmek ve hücum sürekliliği yakalamak hayalcilik olur.

Son 3 maça baktığım zaman ise Stanojevic, sistemi değiştirmiş ve 5’li savunmaya dönmüş bir takım saha sürdü. Savunma ve orta saha merkezini kalabalık tutarak bekleyen bir takım sahaya çıkarttı ve haliyle bu durum üretken olmasına engel.

Konyaspor’un pozisyon üretememesi rakiplerin aldığı tedbirlerden dolayı değil, Konyaspor’un kendi oyunuyla ilgili.

Konyaspor da şöyle bir gerçek var ki oyun değişiyor oyuncuların yeri değişiyor sistem değişiyor ancak değişmeyen tek şey kötü futbolun hala devam etmesi.

Yönetim de bundan rahatsız olmasına rağmen hala ortada bir şey yokmuş gibi Stanojevic’e destek çıkmaya devam ediyorlar.

Hoca Beşiktaş maçından sonra yaptığı toplantıda herkesin negatif olduğunu ancak kendisinin pozitif olduğunu ve pozitif kalmaya devam edeceğini ifade etmiştir. Buradan şu anlaşılıyor ki hoca oynanan futboldan memnun sadece sezon başı olduğu için hala hazır olmayan oyuncular var ve bu oyuncuların zamanla alışmasıyla birlikte daha iyi bir takım görüntüsü olacağını inanıyor. Sezonun başı değil geçmek doğru değil bence ama Konyaspor için oyun hala alarm vermeye devam ediyor. Skoru her türlü bulursunuz ama lig uzun bir maraton ve bu maraton içerisinde iyi futbol oynamanız gerekiyor ki orta sıralarda kalabilirsiniz.

Aksi takdirde Konyaspor’un sezon sonunu gerekli hamlelerin şimdiden yapılmaması durumunda iyi bir yerde bitireceğini düşünmüyorum. Sevgiler saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi