İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Kötü oyun iyi sonuç

Kötü oyun iyi sonuç

Konyaspor sezona ilk iki haftada aldığı beraberliklerle başlaması ister istemez herkesin kafasında bir soru işareti bırakmıştı.

Hatta bazen öyle yorumlar yapıldı ki bu takımın küme düşmenın en büyük adaylarından biri olarak gösterildi.

Evet sevgili okuyucularımız bir gerçek var ki bunu hiçbir zaman inkar etmememiz gerekiyor şu sürece kadar ve bunu bizzat teknik direktör Aleksandar Stanojevic de dile getirdi.

Biz oyun olarak hala istediğimiz seviyede değiliz, hala istediğimiz oyunu sahaya yansıtamıyoruz. Ancak başka bir gerçek var ki o da günün sonunda üç puanı almaktır dedi.

Gelelim Gaziantep maçın. Konyaspor, puansız gelen Gaziantep karşısında zorlansa da 2-0 galip gelerek 3 puana ulaşmayı başardı..

Maç öncesi tribünlerde sergilenen dostluk görüntüleri gerçekten görülmeye değerdi.

İlk 11 tercihin de Muric yerine Sağ kanatta yeni transfer Prip ile başlayan Teknik Direktör Stanojevic, orta sahada da yine Paz'a ve Yunus Mallı'nın yerine de Cicaldau ile başladı.

Konyaspor maça gole başlayacaktı. Henüz 5. dakikada golle burun buruna gelen taraf Konyaspor'du bu dakikada arka direkte topu ağlara gönderemeyen Soner adeta saç baş yolduruyordu ama sağlı sollu ataklarla yüklenen takım heran gol umudunu da veriyordu doğrusu ne var ki ilerleyen dakikalarda olay tersine döndü organize atak geliştirmekte çok zorlanan Konyaspor iken direkten dönen bir topu vardı ilk iki haftada sıfır çeken ve şiddetle puana ihtiyacı olan Antep'in de..

30'da kaleci Bernardoni mutlak golü önleyen ve hatta iki haftanın eleştirilen sağ bek Ahmet Oğuz'da orta sahadan iyi sarkan rakibi ters kademe yaparak engelleyen isim olarak dikkat çeken bazı isimler oldular.

Müsabakanın 2. yarısına daha istekli başlayan Konyaspor yine de ilk dakikalarda istediği etkili atakları yapamadı, Calvo adeta tek başına rakip atakları durduran kale görevi sergiledi.

60'da Moreno ve Cicaldau ve Prip yerlerini Michalak, Muric ve Yunus Mallı'ya bıraktılar. Bu 3 oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale eden Stanojevic takımından gol bekliyordu ve beklediği gol de 68'de geliyordu Guilherme'nin kafasından, Antep uzun süre itiraz ediyordu ofsayt olduğuna dair ve devreye giren VAR golü geçerli sayan kararı veriyordu..

Golden sonra önce Muric, hemen ardından Yunus Mallı pozisyonlar buldu ancak değerlendiremediler..

Paz da yerini Oğulcan'a bırakırken, daha derli toplu oynamaya başlayan Konyaspor 3 puan için etkili ataklar da geliştirdi ne varki gol bulamadı..

Hele 89'da tek başına sarkan Michalak'ın kaçırdığı gol inanılmazdı ne varki 90+4'te öyle bir sarktı ki sol kanattan o olağanüstü hızıyla direkt girdiği ceza sahasında Muriç'e verdi bu oyuncu da düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getiren golü atıyor taraftarlarını rahatlatıyordu..

Şöyle bir bilgiyi de vermeden geçmeyelim. Murich Konyaspor da ikinci sezonunu geçiriyor ilk kez Süper Lig’de gol sevinci yaşadı. Aynı zamanda Muric’e asist yapan Michalak ise yaklaşık 15 ay sonra ilk kez bir lig maçında skor katkısında bulundu.

Bu oyuncuların performansı ilerleyen haftalarda çok daha değerli olacaktır. Çünkü Konya sporun kadrosu bir önceki sezonlara göre biraz daha rotasyonlu olmaya başladı. Yeni gelecek forvet oyuncusu ile birlikte özellikle skor anlamında daha farklı bir takım kimliği ortaya çıkacaktır.

Sonuç itibari ile ilk üç haftada 5 puan toplayan ve henüz ligde mağlup olmayan bir Konyaspor var.

Şimdi ise önümüzdeki Başakşehir maçından puan veya puanlarla ayrılıp milli araya moralli girmek var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi