İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Sokol! Hazır mısın? (Sokol! A jeni gati?)

Sokol! Hazır mısın? (Sokol! A jeni gati?)

İlhan Palut liderliğinde Konyaspor’un istikrarlı gidişatı Kasımpaşa deplasmanında da devam etti. Maçın içinde zaman zaman gelgitler olsa da genel anlamda omurgalı bir oyun gördük. Bunun yanında son 2 haftada kaçan 4 puanın ilerleyen haftalarda takıma tecrübe olarak yansıması en büyük kazanımımız olacaktır. Her şeye rağmen ligi hala namağlup olarak devam ettiren 2 takımdan biri olmak bence bir tebrik ve takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Transfer döneminde yapılan hamlelerin büyük çoğunluğu takıma monte olmuş durumda. Transfer edilen oyuncular içinde geçen sene 20 ve üstü maç oynamış oyuncu sayısının çok olması alınan verimin ortalama üstü olmasındaki en büyük etken. Bu anlamda yönetim kurulunu ve transfer komitesini kutlamamız gerekiyor. Yeni transferler içinde en çok uyum sıkıntısı yaşayan oyuncuların Michalak ve M’Poku olduğunu görüyoruz. M’Poku CV’si itibariyle oldukça parlak bir kariyere sahip. Ancak Arabistan’da geçirdiği 2 sene oyuncuyu fizik anlamda biraz geriletmiş. 2. yarıya daha diri bir M’Poku olursa yeni bir transfer gibi verim alabiliriz. Michalak ise Rizespor’daki gibi rotasyon oyuncusu olarak düşünüldü sanıyorum. Dönem dönem onun da katkıları olacaktır. Tabii ki her transfer kendi içinde birçok risk barındırıyor. Sezona iyi başlayıp kötü bitiren ya da alt takımla idmana çıkıp sezonu belirleyen oyuncu olan birçok örnek var. İnşallah sakatlık vs gibi bir sorun yaşamadan yolumuza devam ederiz.

Cumartesi oynanacak Alanyaspor karşılaşması ligin üst sıralarını yakından ilgilendirecek bir mücadele olacak. Gerek iki takım arasında son dönemde alınan ilginç neticeler gerekse hem Konyaspor’un hem de Alanyaspor’un formda olduğu bir dönemden geçiyor oluşu maçı güzelleştirecek etkenler arasında. Her iki takım da birbirine karşı deplasman mücadelelerinde daha başarılı sonuçlar aldılar. Ama İlhan hoca ve ekibinin bu tür takımlara karşı yaptığı başarılı analizlerin maça etki edeceğini düşünüyorum.

Futbolda taktik, teknik ve antrenman temposunun çok etkili olduğunu, bilimin kesinlikle işin içine dahil edilmesi gerektiğini düşünen biri olarak bazen bu tür karşılaşmalarda psikolojik etkenler de oldukça önemli bir faktör oynar. Geçtiğimiz günlerde Sergen Yalçın’ın Adana Demirspor oyuncusu Balotelli ile ilgili yıllar önce söylemiş olduğu bazı sözleri Balotelli’ye hatırlatıp oyuncuyu motive etmişlerdi. Balotelli de oyuna sonradan girmesine rağmen maçı değiştiren oyuncu olmuştu. Buna benzer bir senaryo aslında Konyaspor’da mevcut şuan. Şuan Alanyaspor antrenörü olan Bülent Korkmaz, Konyaspor ile sezon hazırlıklarını yaparken apar topar istifasını vermiş ve bu istifanın perde arkasında kendisinin onay vermediği Sokol Cikalleshi transferinin yapılmasının yattığı konuşulmuştu. İlhan Palut geldikten sonra yükselişe geçen ve takımın en önemli oyuncularından biri olan Sokol’un belki bundan haberi yoktur ve belki yine birileri bu olayı Sokol’un kulağına fısıldar, belli mi olur?

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi