Jale Yeni Gökyer

Jale Yeni Gökyer

Bedensel temizlik tamam ya ruhsal temizlik?

Bedensel temizlik tamam ya ruhsal temizlik?

Yıllar boyunca en çok önemsediğimiz konuların başında gelir vücut sağlığı ve temizliği. Ve gün geçmiyor ki  bu alanda yeni şeyler keşfedilip uygulanmasın. Faydalı olacağına inandığımız gıdalar, ilaçlar vs... vs.. Elbette bunlar çok önemli ve haklı olarak bunların da üzerinde durmamız gerekiyor.

Yalnız vücut ile çok çok ilintili olan ve bence çok daha önemle üzerinde durmamız gereken Ruh sağlığımıza ve temizliğimize gereken önemi ve özeni göstermiyoruz. Ya da gösteremiyoruz.

Oysaki ruh ve beden birbirinden bağımsız ve ayrı değiller. Örneğin en basit yaşadığımız nezle durumu; fizyolojik, biyolojik bir durum olmasına rağmen, psikolojik olarak da etkileniyoruz. Keyfimizi, neşemizi kaybedip içtiğimiz çaydan bile tat alamaz hale gelebiliyoruz.

Dolayısıyla vücut sağlığımıza ve temizliğimize verdiğimizi önemi ve  özeni, ruh sağlığımızın temizliğine, beslenmesine de  önem verip özen göstermeliyiz.

Bunu da ancak eğitimle, ruhumuzu iyi niyet ile beslemekle, kıskançlık ve art niyetlerimizi çöpe atarak, kendimiz için yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkaları için de yapmayarak, iyi güzel olan şeyi takdir ederek, hasetlenmeyerek  gerçekleştirebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jale Yeni Gökyer Arşivi