Jale Yeni Gökyer

Jale Yeni Gökyer

İnançlarımızı yeniden yeşertelim

İnançlarımızı yeniden yeşertelim

Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesinin gençlik olduğunu eğitimciler,  sosyal pedagoglar, bu alanda belli bir projeksiyona sahip uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.

Türkiye açısından demografik fırsat penceresi olarak adlandırılan genç nüfus potansiyelinin varlığıyla  övünülecek türde idi. Ancak son öerilere göre Türkiye, nüfusunun git gide yaşlanan bir ülke hüviyetine bürünmekte olduğu ortaya çıktı. 

Bu durumu ise, aktif genç nüfusun varlığının  eğitimde  de istihdamda,  yetiştirmede olanların yüksek seviyelerde olması tetiklemekte...

Bazı verilerle ülkelerin eğitim düzeyi hakkında bilgiler ortaya koyan Pisa  testinde Türkiye de yer alıyor, PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye "okuma, matematik ve fen bilimi" alanlarının tamamında OECD ortalamasının altında kaldığı verilerle ortaya çıktı.

PISA testine katılan 37 OECD ülkesi arasında; Slovakya, Yunanistan, Şili, Meksika, Kolombiya ve İspanya'yı geçerek 31. sırada yer alıyor.

Peki sadece sorun sadece bunlar mı sınırlı, elbette değil.

* İşsizlik ve Gelecek Korkusu

* Kaliteli Eğitim Alamamak

* Potansiyelinin Farkında Olmaması ve Harekete Geçememesi

* Odaklanma Eksikliği

* Zaman Yönetimindeki sorunlar

* Dijital İdollerin Gençlerin Hayatını Sorumsuzca Yönlendirmesi  gibi bir çok konu ile karşı karşıya gençler.

Günün sonuna baktığımızda bırakın gençleri, yetişkinleri, unumu eledim, eleğimi astım diyenler bile bir dokun bin ah işit meselesinde.

Ama öyle pes etmek yok. Hayat devam ediyor nefes aldığımız sürece.Bu yüzden mücadeleye, inançlarımızı yeşertecek adımlar atmaya, bize miras bırakılan her şeye karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak çabalamaya devam.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jale Yeni Gökyer Arşivi