Gıda Güvenliği
Gıda güvenliği, kelime anlamı olarak gıda kaynaklı oluşabilecek hastalıkların engellenmesi, gıdaların işlenmesi ve gıdaların depolanmasını ele alan bilimsel bir kavram disiplindir. Gıda güvenliğindeki amaç ciddi anlam da tehdit eden sağlık sorunlarını önlemek için takip edilmesi gereken bir dizi rutinler içerir.
Yediğimiz gıdalar gerçekte güvenli mi? Gıda güvenliğinden söz ediyorsak gıdalarda kullanılan maddelerin insan sağlığı için ne kadar tehlikeli olup olmadığı araştırılmalıdır. Bu terim de küresel dünya da aynı iklim krizi, gıda krizi gibi oluşturulmuş bir gündemdir. İsim olarak etkili ama yapılma ve eyleme dökülme amacı olarak yeteri kadar etkili olmamıştır. Olaya mantıklı olarak baktığımızda bir gıda güvenliği için kullanılan maddeler büyük önem kazanır. Amaç gerçekten insan sağlığını korumak ise ülkelerin tarım bakanlıkları her türlü kimyasalı yasaklamalı, GDO’lu gıdaların piyasadan kaldırılmasını sağlaması gerekir. Gıda da ürünlerin uzun süre bozulmamasını engelleyen Bisphenol-A maddesi, hazır çorbalarda lezzet verici Msg adlı katkı maddesi, suni tatlandırıcı olarak kullanılan Aspartam, Emilgatörler, Palm yağları, Trans yağları, gıda boyaları gibi yüzlerce kimyasal madde özellikle hazır gıda da kullanılmaktadır. Bu yediğimiz kimyasal gıdalar ciddi sağlık problemlerini de oluşturmaktadır. İnsanların bu gıdalarını kullanmasını sağlamak ve onları bu gıdalara teşvik ederek gıda güvenliği sağlanmaz. Aksine bu maddeler insan sağlığı için yasaklanmalıdır. Genetiğiyle oynanmış gıdalar, katkı maddeli kimyasal gıdalar, koruyucu maddeleri ve daha nice sağlıksız zararlı bileşenler hayatımızdan çıkarılmalıdır.
Sorun büyük hastaneler yaparak ilaçlar temin ederek düzeltilemeyecek. Sorunun çözümü bahsedildiği gibi gıda güvenliği sağlanıp; toplum sağlığı sağlanmalıdır. Gıda-Hastane-İlaç döngüsünde insanlar bırakılmamalıdır. Gıda vücudumuza girdiği için sağlıklı alınması elzemdir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.