Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Gıda Terörü!

Gıda Terörü!

Gün geçtikçe gıda da yapılan hileler bitmesin. Tükettiğimiz “güvenilir gıdalar” için her şey görünürde. Taze, %100 Doğal, Trans yağ yoktur! Gibi ifadeleri hemen hemen çoğu gıdanın ambalajında görmekteyiz. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değil.

Ülkemizde sözde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı var ama gıda teröristleri dur durak bilmiyor. Ülkemizde yeteri kadar inceleme ve denetim yok. Geçen ay Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda yapılan incelemede kanserojen madde tespit edilmiş ve yumurtalar imha edilmişti. Yine yakın zamanlarda Rusya’ya ihraç edilen domateslerde zehirli maddeler tespit edildiği için iade edilmişti. Bu durum bize şu sonucu gösteriyor: denetim yok ne yazık ki.

İnsanlar yedikleri gıdalarla zehirlenmektedir. Hastaneler hasta insanlarla dolup taşmaktadır. Artık hiçbir şey de doğallık organiklik kalmadı. Gıda lobisi istediği şekilde gıda politikasını belirlemekte ve insanları sağlıksız gıdaların içine atmaktadır. Çocukluğumuzda yediğimiz domatesin salatalığın kokusunu ve tadını özler olduk. Hormonsuz kokulu lezzetli çilekleri şimdiki nesil yiyemeyecek. Çünkü gıda lobisinin istediği gibi toprağımızı kirlettik ve kendi hırs ve menfaatlerimize uygun davrandık.

Artık her insan hasta. Sindirim sistemiz boşaltım sistemimiz tamamen bozulma yolunda hızla ilerliyor. Bu gidişata dur demek bizim elimizde. Ama seçtiğimiz insanlar toplumun sağlığını önemseme noktasında ne yazık ki zayıf durumdadır.

Toplum sağlığını sağlamak hastane yapmaktan daha mühim bir meseledir. Daha sağlıklı nesillere diyerek umudumuz hep taze kalacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi