Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

İnsanların Gündemi

İnsanların Gündemi

İnsan varlık mücadelesi verdiğinden beri kendisi için önemli gördüğü konulara önem göstermiştir. Her insan yapısı ve öncelikleri itibariyle farklı şeylere ilgi göstermiştir. Günümüz insanı ise geçmişteki insanlar gibi kendi gündemlerini takip ediyor. Kimisi siyasileri ve seçimleri gündemine almış, kimisi enflasyon, hayat pahalılığını, kimisi de sporu kendi gündemine oturtmuştur. Konu olarak yazdığımızda bu liste uzar gider. Peki bizim Müslüman olarak gündemimizde ne var? hamasi duygularla, ötekileştiren, insanları ayrıştıran siyaset mi gündemimizde! Ya da spor adı altında insanları bir afyon gibi kendine bağlayan ve yine ayrıştırıcı unsurlara sahip futbol, basketbol gibi spor dalları mı gündemimizde!

Gündemimize aldığımız konuların ortak özelliklerinin ayrıştırıcı ve düşman oluşturucu olmasıdır. Ne yazık ki Gazze çok az insanın gündeminde. Yaklaşık 5 aydır aralıksız bombalanan ve büyük bir yıkıma uğrayan şehir unutuldu. Acımasızca bir soykırım yapılırken hala iftar sofralarında boykotlu kola markalarının olması da acı bir görüntü. Ne yazık ki gündemimiz o kadar yoğun ki bir ölüm kalım seçimi varmış havası verilip insanlar arasında gerilim tırmandırılmaktadır. Ve yine seçim çalışmalarında oy için Gazze’yi meze yapanları da Allah’a havale ediyoruz. Ticari faaliyetlerin devam ettiği ve gündemlerinde sadece para olanları da unutmamak gerek.

Boykotları küçümseyen, ölen mazlumları umursamayanların, dinine önem vermeyenlerinde ahirete vardığında gündemi ne olacak? İnsanlık vicdanının bittiği yerdeyiz. Sonumuz ve akıbetimiz hayr olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi