Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Körlük Salgını

Körlük Salgını

Dünya’da son yüzyılda hızla yayılan en geniş ve büyük salgınlardan biri de körlük salgınıdır. Uzmanlar salgına neyin sebep olduğu konusunda henüz bir açıklamada bulunamadı. Körlük salgınında sadece insanlar zarar görmüyor bu durumdan dünyadaki bütün canlılar etkilenmekte ve büyük bir yıkıma uğramaktadır.

Körlük salgınının en yaygın görüldüğü grup siyasilerdir. Kör olan siyasilerinin genelinin Batı’dan olması da dikkat çekicidir. Fakat son dönemlerde İslam coğrafyasından kukla, hizmetkar kör siyasiler de ön plana çıkmaktadır. Zulme karşı sessiz olan kör siyasiler yüzünden son yüzyılımızda büyük yıkımlar, soykırımlar olmuştur. Son olarak 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı soykırıma dünya kör taklidi yapmaktadır. Gazze de yaşanan yıkım ve vahşet her geçen gün dozunu arttırarak devam etmektedir. Amerika’nın Hiroşima’ya attığı atom bombasının neredeyse 1,5 katı büyüklüğünde bomba kullanılmıştır. Çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu soykırımda binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Peki siyasiler bu durumu durdurmak için neden bir adım atamıyorlar. Aslında bu sorunun cevabı bellidir. Batı’nın geçmişinde soykırım, kölelik ve sömürgecilik gibi birçok olay bulunmaktadır. Bu karanlık geçmişe sahip olmaları onlar için günümüzde yaşananları normal kılabiliyor. Ayrıca bu siyasiler Yahudi lobisinin kontrolü altına alınmıştır. İsrail’e olan borçluluk duygusu da bu durumda etkendir. Aynı durum İslam coğrafyasının liderleri içinde geçerlidir. Yahudi sermayesinin ve lobisinin etkisi altına alınan atama usulü ile onlara hizmetkar olan siyasilerle doludur. Ön planda Yahudi’yi kınayan arka planda ticari ilişkilerine devam edenlerin olduğu, kör taklidinin yanında riyakarlığın ve aldatmanın olduğu siyasilerle doludur. Siyasiler dışında halklarında neredeyse 3/1’i bu katliam ve soykırımlara karşı kör olmaktadır. Dünya da yaşanan bu körlük devam ederse geleceğimizi daha karanlık günler beklemektedir. Zulme ve zalime karşı sesimizi yükseltmeye ve onlara karşı durmaya devam etmeliyiz.

Konumuzun başlığını oluşturan ve benimde okuduğum zaman etkilendiğim 1998 Nobel Edebiyat Ödüllü Jose Saramago’ya ait Körlük kitabı yazarın en etkileyici yapıtlarındandır. Sinemaya da uyarlanan Körlük, sosyal yaşamın nasıl bir vahşete dönebileceğini gözler önüne sermiştir. Olay örgüsünü ilmek ilmek en detayına kadar gözler önüne seren yazar, insanlığa ait son umut parçasını da bir kadının tek başına örgütlediği dayanışma, birlik ve beraberlik duygusuyla sergilediği bir direniş örneğini anlatır. Yeni dünya düzeninde hedeflenen kaos, savaş ve soykırımlara karşı durabilmek ümidiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi