Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

NUSEYRAT

NUSEYRAT

8 Haziran tarihinde ABD ve İsrail “rehine kurtarma” operasyonu düzenledi. 4 rehine kurtarırken Nuseyrat kampı adeta yerle bir edildi. Acımasızca masum siviller katledildi. Olayda 274 Filistinli hayatını kaybederken 700’e yakın insanda yaralandı. Saldırı da 1’i Amerikalı, 3 İsrail askeride öldürüldü.

İsrail kana doymak bilmiyor. Amerika ve Batı’nın desteği ile her gün yeni bir katliama yol açmaktadır. Müslüman devletlerin hala aksiyon almaması da siyonistlerin soykırımına zemin hazırlamaktadır. Yakın zamanda Hamas’ın Ateşkese hazır olduğu açıklamasına rağmen Amerika henüz İsrail’i ikna edemedi. Israil’in kendi içinde de Ateşkes isteyenlerin sayısı da zamanla artmaya başlamıştır. Netanyahu aleyhinde yapılan gösteriler ateşkes umudunu yeniden alevlendirdi.

Efendimizin Yahudilere Tavrı

Peygamberimiz döneminde Arabistan bölgesinde yaşayan üç önemli kabileden biri olan Beni Kaynuka kabilesi müslümanlara ciddi sorunlar çıkarıyordu. Hicretten sonra Peygamberimiz Medine’de Araplar ve Yahudilerle barış antlaşması yapmıştı. Fakat Bedir gazvesinde kazanılan zafer yahudileri rahatsız etmişti. Gerginlik sürerken Beni Kaynukalıların Müslüman bir kadını taciz etmesi antlaşmanın bozulmasına neden olmuştur. Hz. Peygamber, hicretten yirmi ay sonra şevval ayının ortasında Benî Kaynuka mahallesini kuşattı ve on beş gün sonra teslim aldı. Daha sonra sayıları 700’ü bulan yahudileri bulundukları bölgeden Medine’nin dışına sürdü. Bir müslüman için yahudilere gerekli cezayı uygulayan Efendimiz, şimdi ise büyük bir ümmet ezilen kardeşlerine sahip çıkamamaktadır. Bu zilletin her gün devam etmesi ümmette derin yaralar oluşturmaktadır.

7 Ekim’den beri kan ağlayan Gazze’nin bu acıya daha ne kadar dayanabileceği meçhul. Bebeklerin, çocukların, kadınların öldürüldüğü bir yerde nasıl huzurlu olabiliriz. Allah bizlere birlik ve dirlik versin. Ve bizleri intikamına memur kılsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi